Αρχειοθήκη ιστολογίου

Κυριακή 5 Ιουνίου 2022

                          Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Μια ολόκληρη χρονιά ανακυκλώσαμε, μειώσαμε, επαναχρησιμοποιήσαμε υλικά και προβληματιστήκαμε για το περιβάλλον! Βοηθοί μας οι γονείς και ο Σύλλογος Γονέων.
Γιατί τα παιδιά, μπορούν να αλλλάξουν τον κόσμο μας και να βοηθήσουν τον πλανήτη μας!
5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος μια υπόσχεση ζωής!
Μαθαίνουν για το δάσος, πνεύμονα ζωής και οξυγόνου, σπίτι για τα ζώα και τα πουλιά, παράδεισο γαλήνης και ηρεμίας και φτιάχνουν συνθήματα!






Στη βιβλιοθήκη μας διαβάσαμε υπέροχα βιβλία, ζωγραφίσαμε! 

και φτιάξαμε κατασκευές από επαναχρησιμοποίηση χαρτιού.



Το παρακάτω βίντεο από είναι ένας μεγάλος προβληματισμός για τον πλανήτη μας και την ποιότητα ζωης πάνω στη Γη, εκεί όπου βρίσκεται το σπίτι μας! Και υπάρχει μόνο μία Γη.

Ας ευαισθητοποιηθούμε κι ας την προστατέψουμε με έργα και πράξεις!

«Είναι ζωτικής σημασίας να διαφυλάξουμε την υγεία της ατμόσφαιράς της, τον πλούτο και την ποικιλομορφία της ζωής στη Γη, τα οικοσυστήματά της και τους πεπερασμένους πόρους της» προτάσσει σε μήνυμά του ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Κατά τον Αντόνιο Γκουτέρες, ένα υγιές περιβάλλον είναι απαραίτητο για όλους τους ανθρώπους και όλους τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης: Παρέχει τρόφιμα, καθαρό νερό, φάρμακα, τη ρύθμιση του κλίματος και προστασία από ακραία καιρικά φαινόμενα. Εξίσου, αναδεικνύει τη σημασία της διαχείρισης τη φύσης με σύνεση και τη διασφάλιση ισότιμης πρόσβασης στις υπηρεσίες της, ιδίως για τα πιο ευάλωτα άτομα και κοινότητες.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.