Αρχειοθήκη ιστολογίου

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022


"'Ολοι μαζί, κανείς μόνος"

Εργαστήριο Δεξιοτήτων Νοιάζομαι και Ενεργώ

Σε συνέχεια των δράσεων του Δεκεμβρίου και προκειμένου τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με το έργο οργανώσεων με εθελοντική προσφορά στο συνάνθρωπο, παρακολούθησαν οπτικοακουσστικό υλικό για την ανθρωπιστική δράση της ομάδας «Κοινωνική κουζίνα ο άλλος άνθρωπος», η οποία καθημερινά μαγειρεύει στο δρόμο για άστεγους και πάσχοντες ανθρώπους. 

Τα παιδιά προβληματίστηκαν και συμφώνησαν να συγκεντρώσουν τρόφιμα και να βοηθήσουν. Συγκεκριμένα, αποφάσισαν να προσφέρουν ένα τρόφιμο, από τη λίστα υγιεινής διατροφής του προγράμματος «ΕΥ ΖΗΝ» κάθε μήνα. 

Έτσι, ο κρύος Ιανουάριος αποφασίστηκε ήταν ο μήνας των φασολιών, από τα οποία φυσικά θα προκύψει μια πεντανόστιμη φασολάδα! 

Καλέσαμε τον υπεύθυνο της κοινωνικής κουζίνας κο Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο να έρθει να μας μιλήσει γι΄αυτό που κάνει.






Τα παιδιά ετοίμασαν ζωγραφιές και τις ένωσαν φτιάχνοντας το βιβλίο της ΑΓΑΠΗΣ!
Την Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου  ο Κωνσταντίνος κατέφτασε στο σχολείο μας με ένα μεγάλο χαμόγελο. 
Αφηγήθηκε στην ηλιόλουστη αυλή μας την ιστορία από το βιβλίο "Η Πετρόσουπα και μίλησε στα παιδιά για την αγάπη που μπαίνει μαζί με όλα τα υλικά και νοστιμεύει το φαγητό για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.
Μίλησε ακόμη για την πελώρια κατσαρόλα του που χωράει φαγητό για όλους και για τη μεγάλη κουτάλα του που μοιάζει με κουπί βάρκας!

Τα παιδιά τον βοήθησαν να μεταφέρει τα τρόφιμα και τον αποχαιρέτησαν με ενθουσιασμό!

Τα φασόλια που συγκεντρώθηκαν με τη βοήθεια των παιδιών, των οικογενειών τους και τη συμμετοχή του Συλλόγου Γονέων θα δώσουν φαγητό σε περίπου 150 ανθρώπους.

Ευχαριστούμε για το μήνυμα αλληλεγγύης, εθελοντισμού και ενεργού πολιτότητας που δώσαμε όλοι μαζί, ενωμένοι σε μια ομάδα αγάπης!

Κι επειδή ο εθελοντισμός και η αλληλεγγύη είναι στάσεις ζωής που  αποκτούν νόημα μόνο μέσα από την συνέχεια και την επανάληψη, εμείς θα συνεχίσουμε να συγκεντρώνουμε τρόφιμα για να μη νοιώθει κανείς μόνος ούτε τον επόμενο μήνα!


Για την έμπνευση: Όπου υπάρχει αγάπη 

στίχοι- μουσική: Στέφανος Βαρελάς

Παιδική Χορωδία Σπύρου Λάμπρου
































 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.