Αρχειοθήκη ιστολογίου

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ  

ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2022-2023

 

7Ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

Αγίας Σοφίας-Άνω Μπαλάνα

15351 Παλλήνη

( 210-6033735

mail@7nip-pallin.att.sch.gr


ΩΡΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ: 12:15-14:00


 Ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με την υπ.αρ.Φ.6/18466/Δ1/18-02-2022 εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ οι εγγραφές στα δημόσια νηπιαγωγεία γενικής παιδείας  για το σχολικό έτος 2022-2023 θα  πραγματοποιηθούν  από   1 έως 20 Μαρτίου 2022. Το Νηπιαγωγείο, για την νέα σχολική χρονιά 2022-2023  θα δεχτεί όλες τις αιτήσεις για εγγραφή μαθητών/τριών που ανήκουν στα σχολικά του όρια, γεννημένων  από 1/01/2018 ως 31/12/2018. 

Στα σχολικά όρια του 7ου Νηπιαγωγείου Παλλήνης περιλαμβάνονται: από Λεωφ. Μαραθώνος (ζυγοί αριθμοί)–Καραϊσκάκη-έως Αγίας Λαύρας (μονοί αριθμοί) - Ευρυπίδου - Οδ.Ανδρούτσου-Βλαχερνών-Ρήγα Φεραίου έως την οδό Ελευθ.Βενιζέλου (χωρίς να συμπεριλαμβάνεται). Η περιοχή Άνω Μπαλάνας από τις οδούς: Λεωφ.Μαραθώνος (ζυγοί αριθμοί)-Ρέμα Γέρακα-Λεωφ.Σπάτων (μονοί αριθμοί)-Αττική Οδός-Λεωφ.Μαραθώνος (ζυγοί αριθμοί), καθώς και η περιοχή «Καισάρεια» από Λεωφ. Εθν.Αντιστάσεως (ζυγοί αριθμοί) - Λεωφ.Σπάτων (μονοί αριθμοί) - Δάβαρη (παράλληλη Περιφ.Υμηττού)- Νέας Λεονταρίου – Μεταμορφώσεως –Φανερωμένης - Ανάφης, Αλωπεκής - Κοτζιά – Λαρίσης. (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ)

 Η υποβολή των αιτήσεων των γονέων γίνεται ηλεκτρονικά, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr)  και συγκεκριμένα στη ιστοσελίδα: https://proti-eggrafi.services.gov.gr/ με υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης εγγραφής, την οποία υποβάλλουν οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών για το Νηπιαγωγείο που ανήκουν, βάσει της διεύθυνσης κατοικίας τους και σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας του Νηπιαγωγείου.

 Για την εγγραφή του νηπίου/προνηπίου, ο γονέας/ κηδεμόνας ακολουθεί τα εξής βήματα: 

1. Είσοδος στη σελίδα της εφαρμογής (https://proti-eggrafi.services.gov.gr/) και επιλογή του Νηπιαγωγείου στο οποίο ανήκει σύμφωνα με τη διεύθυνση κατοικίας του.

2. Χρήση κωδικών: Οι γονείς/κηδεμόνες, κατά την είσοδό τους στην ηλεκτρονική Υπηρεσία «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr) αυθεντικοποιούνται με την χρήση των κωδικών-διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (taxisnet).

3.    Συμπλήρωση στοιχείων επικοινωνίας: Κατά την είσοδό του στο σύστημα, ο γονέας/κηδεμόνας συμπληρώνει τα στοιχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (προαιρετικά) και κινητού τηλεφώνου μέσω του οποίου θα ενημερώνεται για την πορεία της αίτησής του.

Για την υποβολή της αίτησης ο γονέας/κηδεμόνας συμπληρώνει τα ακόλουθα:

α) τα στοιχεία του νηπίου/προνηπίου για το οποίο αιτείται την εγγραφή,

β) τη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του, την οποία τεκμηριώνει αναρτώντας σε ψηφιακή μορφή εγγράφου σχετικό αποδεικτικό, όπως λογαριασμό ΔΕΚΟ, μισθωτήριο συμβόλαιο, ή άλλο δημόσιο πρόσφατο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ρητά η διεύθυνση κατοικίας,

γ) τα στοιχεία άλλου/λων τέκνου/ων, που φοιτά/τούν στην ίδια ή σε συστεγαζόμενη σχολική μονάδα, εφόσον υπάρχει/χουν και για το/τα οποίο/α θα χρειαστεί να προσκομίσει Βεβαίωση Φοίτησης από τον Διευθυντή/ντρια της συστεγαζόμενης σχολικής μονάδας.

δ) εάν επιθυμεί τη φοίτηση του νηπίου/προνηπίου στο Προαιρετικό Ολοήμερο  πρόγραμμα ή/και στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής και

ε) τα στοιχεία των συνοδών των νηπίων/προνηπίων κατά την προσέλευση και αποχώρηση τους από τη σχολική μονάδα και τέλος  επιλέγουν τη δήλωση: «Υποβάλλοντας αυτή την αίτηση, αναλαμβάνω την ευθύνη για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση του νηπίου/προνηπίου». 

Τα παραστατικά που θα απαιτηθεί να προσκομίσουν κατά την επίσκεψή τους οι γονείς/κηδεμόνες στη σχολική μονάδα είναι:

α) αίτηση εγγραφής στο Ολοήμερο Πρόγραμμα ή και στο Τμήμα πρόωρης υποδοχής

β) Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.)

γ) Βιβλιάριο Εμβολίων, του μαθητή/τριας, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.

δ) Βεβαίωση από ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., εφόσον υπάρχει, σε περιπτώσεις μαθητών/τριών με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Ημέρες & ώρες προσκόμισης παραστατικών στη σχολική μονάδα:

Κάθε Δευτέρα & Τετάρτη, ώρες: 13:15 μέχρι 14:00, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με την Προϊστάμενη του Νηπιαγωγείου. Προσκόμιση δικαιολογητικών έως και την 31/03/2022. 

Η προσέλευση των γονέων στο Νηπιαγωγείο θα γίνεται κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού, με όλα τα μέτρα προστασίας κατά της COVID-19. 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (ωράριο: 08:15-16:00) 

Η  εγγραφή  μαθητών/τριών στο Προαιρετικό Ολοήμερο Τμήμα γίνεται κατόπιν σχετικής αίτησης, χωρίς προϋποθέσεις. Στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο τα εγγεγραμμένα παιδιά που  θα φοιτήσουν στο Ολοήμερο Πρόγραμμα. Ο χρόνος προσέλευσης είναι 07:45-08:00 και ο ελάχιστος αριθμός 5 νήπια/προνήπια. Η αποχώρηση των παιδιών πραγματοποιείται στις 16:00. Πρόωρη αποχώρηση νηπίων/προνηπίων από το Ολοήμερο Πρόγραμμα δεν προβλέπεται. 

·      Σημειώνεται ότι η «αποδοχή» της αίτησης δεν συνεπάγεται απαραίτητα φοίτηση του νηπίου στη δηλωθείσα σχολική μονάδα.

·      Σε περιπτώσεις γονέων/κηδεμόνων που αδυνατούν να κάνουν χρήση της ηλεκτρονικής υπηρεσίας, η αίτηση μπορεί να γίνει με αυτοπρόσωπη παρουσία στο Νηπιαγωγείο.

·      Πριν την τελική υποβολή της αίτησης (οριστικοποίηση) απαιτείται η έγγραφη συναίνεση του έτερου γονέα/κηδεμόνα με υπεύθυνη δήλωση του.

·      Εγγραφές μετά την 20η Μαρτίου θεωρούνται εκπρόθεσμες και χρειάζονται την έγκριση του/της Διευθυντή/τριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΔ 79).

 Για τα παιδιά που ήδη φοιτούν στο νηπιαγωγείο, (έτος γένν.2017) η επανεγγραφή γίνεται αυτεπάγγελτα και δεν απαιτείται επιπλέον διαδικασία από τους γονείς.

          Η Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου

Ραϊσάκη Ειρήνη

ΠΕ60


(ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ-ΣΧΟΛΙΚΑ ΟΡΙΑ)






 

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.