Αρχειοθήκη ιστολογίου

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

1η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ - ΑΡΓΙΑ ΑΓΙΟΥ ΤΡΥΦΩΝΑ

Αγαπητοί μας γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι η Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022, ημέρα εορτασμού του Πολιούχου της πόλης της Παλλήνης Αγίου Τρύφωνος είναι τοπική και σχολική αργία για την πόλη της Παλλήνης και το Νηπιαγωγείο δεν θα λειτουργήσει.

Από το Νηπιαγωγείο

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

28/01/2022

Αγαπητοί μας γονείς,

Ο καιρός βελτιώθηκε, τα προβλήματα με το χιόνι δείχνουν ελεγχόμενα, οπότε (καλώς εχόντων των πραγμάτων) τα σχολεία της περιοχής μας θα ανοίξουν κανονικά τη Δευτέρα 31/1/22 και θα επανέλθει η κανονικότητα.

Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες θα πρέπει έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευσή τους στο σχολείο, τη Δευτέρα 31/1, να έχουν κάνει self test και να το δηλώσουν έως τις 24:00 το βράδυ στην πλατφόρμα του EDUPASS.

Τα επόμενα self tests θα πρέπει να γίνουν κανονικά την προκαθορισμένη ημέρα και έως 24 ώρες πριν από την προσέλευση των παιδιών στο σχολείο την Τρίτη και την Παρασκευή με την ίδια διαδικασία. Συνεπώς, μαθητές και μαθήτριες  θα πρέπει να είναι ΠΡΑΣΙΝΟΙ κατά την είσοδό τους στο σχολικό λεωφορείο και το σχολείο το πρωί της Δευτέρας 31/1, της Τρίτης 1/2 και της Παρασκευής 4/2.

Παρακαλούμε θερμά για την τήρηση των μέτρων και να γίνουν σωστά όλα τα self tests, καθώς το προηγούμενο διάστημα είχαμε ενημέρωση γονέων για θετικά κρούσματα και στα δύο τμήματα του Νηπιαγωγείου μας για τα οποία λόγω απουσιών τους από την τάξη δεν κρίθηκαν στενές επαφές και δεν υπήρξε αναγκαιότητα ακολουθίας του πρωτοκόλλου.

Τέλος σας συστήνουμε και πάλι να παρακολουθείτε την υγεία των παιδιών σας, ώστε να μην προσέρχονται αδιάθετα ή με συμπτώματα που παραπέμπουν στην νόσο COVID-19.

Ευχαριστούμε θερμά για τη συνεργασία σας.

Από το Νηπιαγωγείο

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Αγαπητοί μας γονείς,

Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες των προηγούμενων ημερών έχουν δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην καθημερινότητα, με συνέπεια τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά και αύριο Πέμπτη 27/1/22, πιθανά κατά περιοχές και την 28/1.

Το  χιόνι φέρνει πάντα χαρά σε μικρά και μεγάλα παιδιά, αλλά σπάνια θα συναντήσει τα παιδιά σε ανοιχτά σχολεία, ειδικά στην περιοχή μας. Αύριο Πέμπτη 27/1/22, θα γίνει προσπάθεια να συναντηθούμε όλοι μαζί διαδικτυακά  και να μοιραστούμε τα νέα μας από τις μέρες χιονιού που διανύουμε.

Ραντεβού στο σύνδεσμο που σας έχει αποσταλεί στο εξής ωράριο:

08:30-09:00 (1η ώρα)

09:00-09:20 (διάλειμμα)

09:20-09:50 (2η ώρα)

09:50-10:10 (διάλειμμα)

10:10-10:40 (3η ώρα)

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, η σύνδεση θα είναι κοινή για τα παιδιά και των δύο τμημάτων και προτείνεται τα παιδιά να έχουν μαζί τους χαρτί και μαρκαδόρους και αγαπημένα αντικείμενα της καθημερινότητάς τους. Τέλος για τη σύνδεση των παιδιών θα χρειαστεί η παρουσία ενήλικα.

Από το Νηπιαγωγείο

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί μας γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα  με σημερινή απόφαση του Υπουργείου Παιδείας αύριο Τετάρτη, 26.1.2022,  δεν θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση στα σχολεία που παραμένουν κλειστά εξ αιτίας της κακοκαιρίας, καθώς με απόφαση της κυβέρνησης παρατείνεται η γενική αργία. 

Ευχόμαστε να είστε όλοι καλά και ασφαλείς!

Από το Νηπιαγωγείο

 

ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΛΟΓΩ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ 

Αγαπητοί μας γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την  ισχύουσα νομοθεσία και το από 23/1 ηλεκτρονικό μήνυμα της Δ/νσης Π.Ε. Ανατ.Αττικής υπάρχει οδηγία τηλεκπαίδευσης εντός του πρωινού ωραρίου.

Το Νηπιαγωγείο δεν έχει παραλάβει μέχρι στιγμής προβλεπόμενο εξοπλισμό ΤΠΕ προκειμένου να είναι έτοιμο για υλοποίηση εξ αποστάσεως εκπαίδευσης των τμημάτων του, ωστόσο σε αυτή την έκτακτη συνθήκη θα καταβάλει προσπάθεια για τηλεκπαίδευση από τον σχολικό χώρο, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν.  

Η τηλεκπαίδευση για τα παιδιά και των δύο τμημάτων θα πραγματοποιηθεί μέσα από το σύνδεσμοπου σας έχει αποσταλεί, στο εξής ωράριο:

08:30-09:00 (1η ώρα)

09:00-09:20 (διάλειμμα)

09:20-09:50 (2η ώρα)

09:50-10:10 (διάλειμμα)

10:10-10:40 (3η ώρα)

Η σύνδεση γίνεται με την παρουσία ενήλικα  και προτείνεται, τα παιδιά να έχουν μαζί τους χαρτί και μαρκαδόρους και αγαπημένα αντικείμενα της καθημερινότητάς τους.

Σημειώνεται ότι σε αυτή την ηλικιακή ομάδα  οι στόχοι του σχολείου επιτυγχάνονται μέσα από τη δια ζώσης βιωματική επαφή των παιδιών, την δια ζώσης επικοινωνία και αλληλεπίδραση μεταξύ τους και μέσα από ομοδοσυνεργατικές δραστηριότητες σε θεματικές δραστηριότητες που τα ενδιαφέρουν και τα ενθουσιάζουν. Συνεπώς, η έκτακτη αυτή συνθήκη αφορά την επικοινωνία μεταξύ σχολείου και παιδιών και σε καμία περίπτωση την κάλυψη ύλης, καθώς στο Νηπιαγωγείο το πρόγραμμα είναι ευέλικτο και ευπροσάρμοστο.

Από το Νηπιαγωγείο

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ

Αναρτάται ο Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας, σχολικής χρονιάς 2021-2022, έπειτα από την έγκρισή του από τον Διευθυντή Εκπαίδευσης Π.Ε. Ανατ.Αττικής και την ΣΕΕ 5ου ΠΕΚΕΣ ΑΤΤΙΚΗΣ.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 2021-2022

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022

 

ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ 2022

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 

7Ο Νηπιαγωγείο Παλλήνης                                                                                                     7/01/2022


Αγαπητοί μας γονείς ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ!

 Να είναι καλοτάξιδη, γεμάτη αντοχές και ελπίδα ότι θα τελειώσει σύντομα η πανδημία και θα χαρούμε ξανά τη ζωή χωρίς το άγχος που βιώνουμε σήμερα...

Όπως ήδη γνωρίζετε, τα σχολεία θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους τη Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2022. Σύμφωνα με απόφαση του ΥΠΑΙΘ η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία θα γίνει ως εξής:

Από τη Δευτέρα 10/1/2022 για την είσοδό τους στο σχολείο ή την επιβίβασή τους στο σχολικό λεωφορείο όλοι οι μαθητές (νοσήσαντες/εμβολιασμένοι/ανεμβολίαστοι) θα πρέπει να κάνουν self test δύο φορές κάθε εβδομάδα, 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο κάθε Τρίτη και Παρασκευή και  να το δηλώνουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα EDUPASS το αργότερο έως τις 24:00 το βράδυ της Δευτέρας και Πέμπτης. Όλοι οι μαθητές που κάνουν χρήση σχολικού λεωφορείου θα πρέπει να έχουν μαζί τους κάθε Τρίτη και Παρασκευή πρωί τυπωμένη τη σχολική κάρτα αρνητικού αποτελέσματος και να την επιδεικνύουν στη σχολική συνοδό για την είσοδό τους στο σχολικό λεωφορείο.

Κατ΄εξαίρεση, την πρώτη εβδομάδα μαθημάτων θα πρέπει όλοι οι μαθητές να κάνουν 3 self tests, τα οποία θα πρέπει να γίνουν έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευσή τους στο σχολείο τη Δευτέρα,10/1/22, την Τρίτη 11/1/22 και την Παρασκευή 14/1/22, τα οποία θα πρέπει δηλώσουν αντίστοιχα στην πλατφόρμα EDUPASS και να έχουν να επιδείξουν τις σχολικές κάρτες των αρνητικών self tests το πρωί της Δευτέρας 10/1, της Τρίτης 11/1 και της Παρασκευής 14/1.

Τέλος, σας υπενθυμίζουμε ότι η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου, αλλά και στο σχολικό λεωφορείο και παρακαλούμε πολύ για τη φροντίδα σας να έχουν τα παιδιά επιπλέον μάσκες, σε κάθε περίπτωση.

Αγαπητοί γονείς, παρακαλούμε θερμά για την δική σας συμβολή στην ασφαλή λειτουργία του σχολείου, καθώς σύμφωνα με τους ειδικούς η μετάλλαξη όμικρον είναι εξαιρετικά εκθετική και τις επόμενες ημέρες αναμένεται μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων. Ας τηρήσουμε όλοι τα μέτρα με την ευθύνη που μας αναλογεί, ώστε να μη χρειαστεί να κλείσει τμήμα ή και ολόκληρο το σχολείο:

  • να γίνονται σωστά και από όλους τα  self test
  • να δηλώνονται έγκαιρα στην πλατφόρμα EDUPASS
  • να μην προσέρχονται παιδιά στο σχολείο σε περίπτωση εμφάνισης συναφών συμπτωμάτων
  • να γίνεται έγκαιρη ενημέρωση του σχολείου σε περίπτωση θετικού κρούσματος

Δείτε στο σύνδεσμο του ΥΠΑΙΘ σχετικές ερωτήσεις απαντήσεις που μπορεί να σας λύσουν τυχόν απορίες: https://www.minedu.gov.gr/news/51109-05-01-22-erotiseis-apantiseis-gia-ti-le

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία και ευχόμαστε καλή χρονιά σε όλους.

                                                                                                     Από το Νηπιαγωγείο

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022

Δεκέμβρης μήνας στο Νηπιαγωγείο!
Νοιάζομαι και ενεργώ. Όλοι μαζί, κανείς μόνος!

Οι μικροί εθελοντές στο 7ο Νηπιαγωγείο Παλλήνης, προβληματίζονται, νοιάζονται, αποφασίζουν και βοηθούν!
Ενεργούν, για τον πλανήτη, για τους άλλους ανθρώπους, για τα ζώα, για τα παιδιά!
Ας ενώσουμε τα χέρια,
κι ας δώσουμε αγάπη!
Μια θάλασσα γεμάτη ΑΓΑΠΗ!
Όλοι μαζί να σώσουμε τη Γη. Συμμετέχουμε στο πρόγραμμα ανακύκλωσης του Δήμου Παλλήνης Follow Green!
Βοηθάμε τα παιδιά με ασθένειες να πραγματοποιήσουν μια ευχή! Κάνε μια Ευχή-Ελλάς Make a Wish
Πρώτα όμως, νοιάξου για το φίλο σου και μοίρασε λόγια αγάπης!


Τα δέντρα των ευχών, από μικρά χεράκια!


Είμαστε όλοι παιδιά! Γράμμα στον Άγιο Βασίλη!



Ζωγραφίζουμε ένα χειροποίητο στολίδι για τη βιβλιοθήκη μας!


Στολίζουμε την τάξη μας!

και φτιάχνουμε κάρτες!
Μαθηματικά παρέα με τον Ρούντολφ!
Η ομάδα La Strada μας ταξιδεύει σε λαϊκούς μύθους και ιστορίες για τους καλικάντζαρους και τα ξωτικά!
Διαβάσαμε πολλά, πολλά βιβλία με υπέροχες ιστορίες για τα Χριστούγεννα!
στη γιορτινή βιβλιοθήκη μας!

παρέα με τον Τσιρλιμίγκο το ξωτικό που μας επισκέφτηκε!
φτιάξαμε μοτίβα των Χριστουγέννων!
Στολίσαμε το σχολείο γιορτινά!
Ώσπου, την τελευταία μέρα μας περίμενε μια έκπληξη!
Ο Άγιος Βασίλης ήρθε στο Νηπιαγωγείο μας!
και μοίρασε δώρα για όλα τα παιδιά!
Ο Σύλλογος Γονέων βοήθησε πολύ σ' αυτό και τους ευχαριστούμε πολύ!
Τα παιδιά έφτιαξαν υπέροχες ζωγραφιές του Άγιου!!!


Εκείνη τη μέρα, πήραμε και δώσαμε πολλή, πολλή αγάπη!
κι αποχαιρετήσαμε το 2021 με ελπίδα κι αισιοδοξία
για μικρά θαύματα από μικρά και μεγάλα χέρια με ζεστή καρδιά!
Καλή χρονιά 2022 με υγεία, αγάπη και την ευχή
 "Όλοι μαζί, κανείς μόνος!"