Αρχειοθήκη ιστολογίου

Σάββατο 29 Μαΐου 2021


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ.... ΣΠΙΤΙ





Αγαπητοί μας γονείς,

Η φετινή σχολική χρονιά οδεύει προς τη λήξη της! Δυστυχώς, ένα μεγάλο μέρος της μάθησης  ολοκληρώθηκε με τηλεκπαίδευση! Ευτυχώς, τα σχολεία ξανάνοιξαν τις πόρτες τους και οι μαθητές μέσα στον ένα μήνα που απομένει θα προλάβουν να κρατήσουν μια όμορφη γεύση από δια ζώσης διδασκαλία στην τάξη, παρέα με τους φίλους και συμμαθητές τους, με τα παιχνίδια στην αυλή και την μερική ολοκλήρωση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

·          «Τα βράδια ονειρεύομαι ότι είμαι σπίτι μου»


Ø Το πρόγραμμα φιλαναγνωσίας «Σπίτι μου σπιτάκι μου», μέρος του οποίου υλοποιήθηκε και στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ολοκληρώνεται με τη συμμετοχή του Νηπιαγωγείου μας στο #3191project της Νομικής Βιβλιοθήκης! Τα παιδιά, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων, εντυπωσιάστηκαν από την ιστορία της Καρυάτιδας που εκλάπη και τώρα βρίσκεται στο Βρετανικό Μουσείο. Η Νομική Βιβλιοθήκη οργανώνει μαθητικό διαγωνισμό, με στόχο να συγκεντρωθούν 3191 παιδικές ζωγραφιές, όσες και τα χιλιόμετρα που χωρίζουν την Καρυάτιδα από τις αδελφές της στην Ελλάδα, με αφορμή το υπέροχο βιβλίο του Βαγγέλη Ηλιόπουλου. Όλοι γνωρίζουμε τις προσπάθειες που καταβάλλει η χώρα μας για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα. Ας ενώσουμε  κι εμείς τις φωνές μας! Ας βάλουμε και το δικό μας λιθαράκι σ αυτήν την όμορφη δράση!

     Για τη συμμετοχή των παιδιών χρειάζεται γονική συναίνεση (θα βρείτε σχετικό έντυπο στην τσάντα του παιδιού). Οι ζωγραφιές θα σταλούν από το σχολείο σε σκαναρισμένη μορφή, ενώ τα πρωτότυπα έργα θα παραμείνουν στον φάκελο των παιδιών.


·           «Γη το σπίτι μου»

Το Περιβαλλοντικό πρόγραμμα με στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος θα ολοκληρωθεί με οικολογικές κατασκευές από ρολά υγείας και ανακύκλωση χαρτιού στην σχολική αίθουσα. Όσα ρολά, μικρά και μεγάλα σας περισσεύουν μπορείτε να τα στείλετε στο σχολείο για να δημιουργήσουμε…όσα δε βάζει ο νους!

·          Βιβλία αντί κερασμάτων!



Η βιβλιοθήκη του σχολείου μας εμπλουτίζεται αδιάκοπα από όλους εσάς που υποστηρίξατε την ιδέα «βιβλία αντί κερασμάτων» στα γενέθλια και τις γιορτές των παιδιών. Σε συνέχεια της παραπάνω πρωτοβουλίας,   ευχαριστούμε τις οικογένειες της Χαράς Ρούσσου, της Κατερίνας Κούρτη, της Λυδίας Μαρίας Κούρκουλου, του Γιάννη Κατσιάπη και της Ναταλίας Κράτση, που πρόσφεραν υπέροχα βιβλία για τη βιβλιοθήκη μας.

 

                                                                      Από το Νηπιαγωγείο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.