Αρχειοθήκη ιστολογίου

Πέμπτη 6 Μαΐου 2021

ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ 

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ


Αγαπητοί μας γονείς, Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά στις οικογένειές σας!

    Ελπίζουμε να είστε όλοι καλά και υγιείς! Με μεγάλη χαρά οι εκπαιδευτικοί, περιμένουμε ξανά όλα τα μαθητάκια μας στο σχολείο,  ώστε να τελειώσουμε αυτή την πολύπαθη σχολική χρονιά στην τάξη όλοι μαζί με προσοχή και με ασφάλεια, καθώς ο ιός, δυστυχώς, ακόμη δυσκολεύει την καθημερινότητά μας.

     Όπως γνωρίζετε, από τη Δευτέρα 10 Μαΐου ξαναρχίζει η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης στη χώρα μας, με την εφαρμογή του μέτρου του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) εκπαιδευτικών, μαθητών και εργαζόμενων στην εκπαίδευση, σύμφωνα με την σχετική ΚΥΑ του ΥΠΑΙΘ, η διάθεση των οποίων άρχισε από χθες Τετάρτη,  5/5/2021 στα φαρμακεία της χώρας. Δείτε σχετικές οδηγίες του ΥΠΑΙΘ εδώ:

https://www.minedu.gov.gr/news/48536-05-05-21-epistrofi-sta-thrania-me-asfaleia-apo-tis-10-maiou-mathites-nipiagogeion-dimotikon-kai-gymnasion-olis-tis-xoras-ksana-sta-sxoleia-me-dorean-self-test-apo-simera-tetarti-5-5-i-promitheia-ton-test-apo-ta-farmakeia                                                                                                                                                       

Σύμφωνα με αυτές: το αυτοδιαγνωνιστικό τεστ κορωνοϊού παρέχεται δωρεάν και διενεργείται πριν την έναρξη των μαθημάτων της Δευτέρας και της Πέμπτης, από μαθητές/τριες εκπαιδευτικούς, διοικητικό και λοιπό προσωπικό όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας. Ο έλεγχος διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις ώρες πριν την προσέλευση στην σχολική μονάδα. Οι μαθητές/οι εκπαιδευτικοί κάνουν τα self-tests στο σπίτι τους.

Γονείς, κηδεμόνες, μαθητές και προσωπικό των σχολείων  παραλαμβάνουν δωρεάν το self-test, μαζί με ενημερωτικό υλικό από το φαρμακείο, χρησιμοποιώντας τον ΑΜΚΑ, τον προσωρινό ΑΜΚΑ (ΠΑΜΚΑ) ή τον Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (ΠΑΑΥΠΑ). Το πρώτο τεστ μπορούν να το παραλάβουν όλοι από Τετάρτη 5 Μαΐου, σε όλη τη χώρα. Από τη Δευτέρα 10/5 θα μπορούν να παραλάβουν και το 2ο τεστ της ερχόμενης εβδομάδας.

Το πρώτο βήμα είναι να  επικοινωνήσετε άμεσα με φαρμακείο, προκειμένου να ενημερωθείτε σχετικά, ώστε να το παραλάβετε έγκαιρα για το/τα παιδί σας/παιδιά σας, σύμφωνα με τις παραπάνω οδηγίες.

Από το Νηπιαγωγείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.