Αρχειοθήκη ιστολογίου

Δευτέρα 4 Μαΐου 2020





7ο  Νηπιαγωγείο  Παλλήνης

27/04/2020


Γράμμα  από τον Λεόντιο… 


Γειά σας παιδιά!  
Το Πάσχα τελείωσε, η άνοιξη γέμισε λουλούδια τα χωράφια και όλοι μας συνεχίσουμε να μένουμε σπίτι. Πολύ θα ήθελα να βρεθούμε όλοι μαζί στο Νηπιαγωγείο, να τζουγκρίσουμε τ αυγά μας και να πούμε τα νέα μας, αλλά πρέπει να κάνουμε λίγο ακόμη υπομονή...
Από το παράθυρό μου κάθε πρωί ακούω τα πουλιά να κελαηδούν, βλέπω πολλά χελιδόνια στον ουρανό, ζουζούνια κι άλλα έντομα! Κάνω κι εγώ υπομονή όπως όλοι!  Να εδώ σας έχω βίντεο, ιστορίες και παιχνίδια για τα έντομα, αλλά μαζί θα έρθουν και δραστηριότητες που μπορείτε να φτιάξετε στο χαρτί σας.

Ø Ποια έντομα ξέρετε; Μπορείτε να ονομάσετε τρία γνωστά έντομα;
Ø Εδώ ο κύριος Σωστός θα σας μάθει σπουδαία πράγματα για τα έντομα…
Ø Μάθετε για την κοινωνία των μελισσών.
Ø Ξέρετε ότι οι πασχαλίτσες είναι σωματοφύλακες της φύσης;
Ø Σ΄ αυτό το παιχνίδι, μπορείτε να μετρήσετε τις κουκίδες στις πασχαλίτσες.
Ø Το γράμμα Ζ και ζ με ένα ζηλιάρικο ζουζούνι!
Ø Θυμάστε το βιβλίο του Έρικ Καρλ μια κάμπια πολύ πεινασμένη;


·      Σε χαρτί και μαρκαδόρο:
1.      Ζωγράφισε ό,τι σου άρεσε τις μέρες του Πάσχα που πέρασαν!
Πώς πέρασες τις μέρες του Πάσχα; Αν ήσουν στο νηπιαγωγείο τί θα διάλεγες να μοιραζόσουν με τους συμμαθητές σου; Σκέψου και ζωγράφισέ το.
2.      Μαθηματικά με κύκλους…
Θα χρειαστείς ένα καπάκι από μπουκάλι, οποιοδήποτε χαρτί (από εφημερίδα, περιτύλιγμα ή σκληρό χαρτόνι), κόλλα και ψαλίδι. Σχεδίασε κύκλους, κόψε και κόλλησε τόσους, όσους λέει ο αριθμός.
3.      Ζωγράφισε την άνοιξη.
Άνοιξε το παράθυρό σου, βγες στο μπαλκόνι και κοίτα κατάματα την άνοιξη. Λουλούδια, πράσινα φύλλα στα δέντρα, πεταλούδες και πασχαλίτσες, χελιδόνια στον ουρανό. Βάλε φαντασία και χρώματα.  Φτιάξε τη δική σου άνοιξη!
4.      Τα γράμματα των εντόμων
Διάβασε τις εικόνες των εντόμων. Ένωσε τα γράμματα με το όνομα κάθε εντόμου. Ευκολάκι!
  
5.      Ζωγράφισε τον εαυτό σου!
Σίγουρα έχεις μεγαλώσει πολύ όλες αυτές τις μέρες που το σχολείο είναι κλειστό. Ζωγράφισε τον εαυτό σου, τα ρούχα σου, τα συναισθήματά σου! Φτιάξε εσένα το μοναδικό παιδί!

Διάλεξε και κάνε ό,τι σ’ ευχαριστεί με όλη την καρδιά σου! Στη συνέχεια ζήτα από τους γονείς σου να φωτογραφίσουν αυτό που σου άρεσε περισσότερο και να το στείλουν στο Νηπιαγωγείο.
Σας αποχαιρετώ όλους με το γεμάτο άνοιξη ποίημα του Οδυσσέα Ελύτη, «Γεια σου κύριε μενεξέ» που έγινε αγαπημένο τραγούδι!
Με αγάπη
Λεόντιος

Υγ. Να μην ξεχάσω να σας πω ότι οι κυρίες, ετοιμάζουν μια έκπληξη για όλα τα παιδιά του Νηπιαγωγείου τις επόμενες ημέρες…

Οδηγίες για γονείς:
ü  Διαβάστε τις οδηγίες, στο παιδί δείξτε τα links (όπου υπάρχουν) και αφήστε το να κάνει τις δραστηριότητες μόνο του. Αποφύγετε να διορθώσετε γράμματα, λέξεις και αριθμούς, καθώς και να εμπλέκονται αδέρφια. Μπορείτε να δείξετε στο παιδί το σύμβολο που έχει αποτυπωθεί λάθος και να το διορθώσει εκείνο.
ü  Αν δεν έχετε εκτυπωτή… διαβάστε μαζί με το παιδί την κάθε δραστηριότητα. Μπορείτε να αποτυπώσετε τα βασικά της σημεία σε οποιοδήποτε χαρτί για να την κάνει (σημειώνουμε ξανά ότι είναι όλα προαιρετικά).
ü  Μπορείτε αν θέλετε να αποστέλλετε τις αποτυπώσεις σε .jpg αρχείο εικόνας στο σχολείο.
ü  Κρατήστε σε ξεχωριστό φάκελο όλα όσα θα κάνει το παιδί σας. Με το άνοιγμα των σχολείων θα ενσωματωθούν στον ατομικό του φάκελο.

Με την ευχή να ανταμώσουμε ξανά  υγιείς και χαρούμενοι
Από το Νηπιαγωγείο των παιδιών σας!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.