Αρχειοθήκη ιστολογίου

Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ  ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2020-2021


 7Ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ
( 210-6033735
mail@7nip-pallin.att.sch.gr
δ/νση:Κ.Βάρναλη-Βακαλόπουλο 
(προσωρινή συστέγαση με 9ο ΝΓ Παλλήνης)

Ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με την υπ.Αριθμ.53128/Δ1/08-05-2020 απόφαση του ΥΠΑΙΘ (ΦΕΚ 1767, τ.Β) και την Αρ.Πρωτ. Φ.6/55114/Δ1 Εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ οι εγγραφές στα δημόσια Νηπιαγωγεία γενικής παιδείας, για το σχολικό έτος 2020-2021 και εφεξής, γίνονται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr)  και συγκεκριμένα στη ιστοσελίδα: https://proti-eggrafi.services.gov.gr/  με την υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης εγγραφής, την οποία υποβάλλουν οι γονείς/κηδεμόνες των νηπίων/προνηπίων για το νηπιαγωγείο που ανήκουν, βάσει της διεύθυνσης κατοικίας τους και σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας του νηπιαγωγείου.
Για την εγγραφή του νηπίου/προνηπίου ο γονέας/ κηδεμόνας πρέπει να ακολουθήσει τα εξής βήματα:
· Είσοδος στη σελίδα της εφαρμογής https://proti-eggrafi.services.gov.gr/ και επιλογή του Νηπιαγωγείου στο οποίο ανήκει σύμφωνα με τη διεύθυνση κατοικίας του. 
· Χρήση κωδικών: Οι γονείς/κηδεμόνες, κατά την είσοδό τους στην ηλεκτρονική Υπηρεσία «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr) αυθεντικοποιούνται με την χρήση των κωδικών-διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (taxisnet).
· Συμπλήρωση στοιχείων επικοινωνίας: Κατά την είσοδό του στο σύστημα, ο γονέας/κηδεμόνας συμπληρώνει τα στοιχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (προαιρετικά) και κινητού τηλεφώνου μέσω του οποίου θα ενημερώνεται για την πορεία της αίτησής του.
Για την υποβολή της αίτησης ο γονέας/κηδεμόνας συμπληρώνει διαδοχικά τα ακόλουθα:
α) τα στοιχεία του νηπίου/προνηπίου για το οποίο αιτείται την εγγραφή
β) τη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του, την οποία τεκμηριώνει αναρτώντας σε ψηφιακή μορφή εγγράφου σχετικό αποδεικτικό, όπως λογαριασμό ΔΕΚΟ, μισθωτήριο συμβόλαιο, ή άλλο δημόσιο πρόσφατο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ρητά η διεύθυνση κατοικίας,
 γ) το ονοματεπώνυμο άλλου/λων τέκνου/ων, που φοιτά/τούν στην ίδια ή σε συστεγαζόμενη σχολική μονάδα, (θα χρειαστεί να προσκομίσει Βεβαίωση Φοίτησης από τον Διευθυντή/ντρια της συστεγαζόμενης σχολικής μονάδας). 
δ) εάν επιθυμεί τη φοίτηση του νηπίου/προνηπίου στο Προαιρετικό Ολοήμερο πρόγραμμα ή/και στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής,
ε) τα στοιχεία των συνοδών των νηπίων/προνηπίων κατά την προσέλευση και αποχώρηση τους από τη σχολική μονάδα
και στ) επιλέγει τη δήλωση: «Υποβάλλοντας αυτή την αίτηση, αναλαμβάνω την ευθύνη για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση του νηπίου/προνηπίου». Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στο ότι τα δικαιολογητικά για τα (γ) και (δ) προσκομίζονται στη σχολική μονάδα εντός του χρονικού διαστήματος 15- 30 Μαΐου 2020.
ζ) Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή,  (Α.Δ.Υ.Μ.)
η) Βιβλιάριο Εμβολίων, του μαθητή/τριας, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.
θ) Βεβαίωση από ΚΕΣΥ, ή δημόσιο ιατροπαιδαγωγικό κέντρο ή άλλη αρμόδια δημόσια υπηρεσία,  σε περιπτώσεις μαθητών/τριών με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
Πριν την τελική υποβολή της αίτησης, ο χρήστης δηλώνει υπεύθυνα ότι ασκεί τη γονική επιμέλεια του τέκνου που αιτείται εγγραφή, σύμφωνα με τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα.
Σημειώνεται ότι η «αποδοχή» της αίτησης δεν συνεπάγεται απαραίτητα φοίτηση του νηπίου στη δηλωθείσα σχολική μονάδα.

Σύμφωνα με την ανωτέρω, το Νηπιαγωγείο για την νέα σχολική χρονιά 2020-2021  θα δεχτεί όλες τις αιτήσεις για εγγραφή μαθητών που ανήκουν στα σχολικά του όρια, γεννημένων:
α)  από 1/1/2015 ως 31/12/2015,  νήπια
β)  από 1/1/2016 ως 31-12-2016,  προνήπια

Στα σχολικά όρια του 7ου Νηπιαγωγείου Παλλήνης συμπεριλαμβάνεται η περιοχή που εμπερικλείεται από τις οδούς: Λεωφ. Μαραθώνος (ζυγά νούμερα) από την οδό Καραϊσκάκη έως Αγίας Λαύρας (όριο με 4ο Ν/Γ Παλλήνης)  έως την οδό Ελ.Βενιζέλου (χωρίς να συμπεριλαμβάνεται)  και από Λ.Λεονταρίου-Πάρ.Σαχτούρη - Λαρίσης  - Νεοφ.Βάμβα - Εθνικής Αντιστάσεως - Χρ.Κοντογιάννη – Δερβενακίων - Αγίου Δημητρίου, έως εκεί που συναντά την οδό Αλαμάνας (όρια με 9ο Ν/Γ Παλλήνης), μέχρι Λεωφ.Σπάτων -όρια Δήμου Σπάτων και όλη η περιοχή «Λουτρό Παλλήνης».

Ημερομηνίες εγγραφών:  15 έως 30 Μαΐου 2020  
Ώρες προσκόμισης δικαιολογητικών εγγραφών: 09:30 μέχρι 12:30
Ώρα τηλεφωνικής επικοινωνίας με το Νηπιαγωγείο: 09:30-13:00
Διεύθυνση υποβολής δικαιολογητικώνΚ.Βάρναλη, Τ.Κ.15351 Βακαλόπουλο (στο κτίριο* του 9ου Νηπιαγωγείου Παλλήνης)
Η προσέλευση των γονέων στο χώρο* θα γίνεται με μάσκα και γάντια, κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού, ανά μισή ώρα από τις 09:30-12:30.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ (ωράριο φοίτησης 08:15-13:00)
Υποβάλλονται ηλεκτρονικά σύμφωνα με το  (ΦΕΚ 1767, τ.Β) στην ηλεκτρονική πλατφμόρμα https://proti-eggrafi.services.gov.gr/ σύμφωνα με τα παραπάνω.

Προσκομίζονται και υποβάλλονται στο Νηπιαγωγείο:

  1. Επίδειξη Βιβλιαρίου Υγείας Παιδιού (Β.Υ.Π.) ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.
  2. Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ) (συμπληρώνεται από τον παιδίατρο).

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ (ωράριο φοίτησης 08:15-16:00)
Η  εγγραφή  νηπίων/προνηπίων στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα προϋποθέτει την προσκόμιση και υποβολή στο Νηπιαγωγείο, επιπλέον όλων των παραπάνω που υποβάλλονται ηλεκτρονικά:
·         Βεβαίωση εργασίας  γονέων (για υπαλλήλους) ή προσκόμιση πρόσφατης βεβαίωσης ασφαλιστικού φορέα ή ειδοποιητήριο πληρωμής  τρέχοντος έτους (στην περίπτωση αυτοαπασχολούμενων)
·         Κάρτα ανεργίας γονέων
·         Να ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

Στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής (προσέλευση 07:45) δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο τα εγγεγραμμένα παιδιά που  θα φοιτήσουν στο Ολοήμερο Πρόγραμμα (ελάχιστος αριθμός 5 νήπια/προνήπια)
Πρόωρη αποχώρηση νηπίων/προνηπίων από το Ολοήμερο Πρόγραμμα δεν προβλέπεται.

ΣΗΜ.2 : Για τα παιδιά που ήδη φοιτούν στο νηπιαγωγείο, (έτος γένν.2015) η επανεγγραφή τους γίνεται αυτεπάγγελτα.
Σημειώνεται ότι το 7ο Νηπιαγωγείο Παλλήνης τη νέα σχολική χρονιά 2020-2021 αναμένεται να λειτουργήσει στην οδό Αγ.Σοφίας και Ν.Μίληση, Άνω Μπαλάνα Παλλήνης.

Η Προϊστάμενη του Νηπιαγωγείου
Ραϊσάκη Ειρήνη







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.