Αρχειοθήκη ιστολογίου

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019




Επιστολή Συνεργασίας σε Δράσεις Φιλαναγνωσίας



7o Νηπιαγωγείο Παλλήνης
K.Βάρναλη - Βακαλόπουλο
2106033735
                                                                                       Νοέμβριος 2019

Αγαπητά σχολεία-συνεργάτες, αγαπητοί συνάδελφοι,

Το 7ο Νηπιαγωγείο Παλλήνης συμμετέχει για τέταρτη χρονιά στο πρόγραμμα εθελοντισμού, αλληλεγγύης και ενεργού πολιτότητας «Νοιάζομαι και Δρω». Με «ομπρέλα» τη φιλαναγνωσία συγκέντρωσε βιβλία για βιβλιοθήκες  σχολείων, νοσοκομείων και οργανισμών, διενήργησε εκστρατεία ίδρυσης Δημοτικής Βιβλιοθήκης στο Δήμο μας και υποστηρίζει τη λειτουργία δύο υπαίθριων ανταλλακτικών βιβλιοθηκών (παιδική και ενηλίκων).
Μετά από την αρνητική απόφαση του Δήμου Παλλήνης να προχωρήσει σε ίδρυση Δημοτικής Βιβλιοθήκης, το Νηπιαγωγείο αλλάζει τη στοχοθεσία του και προσκαλεί τα  σχολεία που υποστήριξαν τις δράσεις του,  σε ένα διαφορετικό «ταξίδι» «Νοιάζομαι και δρω, με το βιβλίο οδηγό», μέσα από τη σύμπραξη και συνέργεια με σχολικές μονάδες διαφορετικών βαθμίδων (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο).
Προσδοκούμε να υλοποιηθούν από κοινού δράσεις φιλαναγνωσίας, παρέα με αγαπημένα βιβλία των παιδιών, επισκέψεις συγγραφέων, αφηγήσεις κ.α., με στόχο την ενίσχυση της σχέσης του παιδιού με το βιβλίο, την επικοινωνία και αλληλεπίδραση μαθητών διαφορετικών ηλικιών, την ομαλή μετάβαση, αλλά και την μετάδοση της χαράς της ανάγνωσης μεταξύ των παιδιών.
Αν σας ενθουσιάζουν κι εσάς όλα τα παραπάνω, επικοινωνήστε μαζί μας, για να συνεργαστούμε στην υλοποίηση μιας δράσης φιλαναγνωσίας, μεταξύ των σχολείων μας και να σχεδιάσουμε από κοινού (χρόνος, τόπος, βιβλίο, συγγραφέας) την σχετική δραστηριότητα.

Σας ευχαριστούμε θερμά!

Με εκτίμηση,
Οι εκπαιδευτικοί και τα παιδιά του 7ου Νηπιαγωγείου Παλλήνης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.