Αρχειοθήκη ιστολογίου

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019



«Οραματίσου μια Δημοτική βιβλιοθήκη 

στον Δήμο Παλλήνης»


Νοέμβριος 2019
                                                                                                              
Αγαπητά σχολεία συνεργάτες,
Σας ενημερώνουμε ότι, με τη λήξη της σχολικής χρονιάς 2018-19,  το 7ο Νηπιαγωγείο Παλλήνης ολοκλήρωσε την καμπάνια ίδρυσης Δημοτικής Βιβλιοθήκης στον Δήμο μας, με τη συμμετοχή είκοσι (20) Σχολείων, Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, παιδιών, εκπαιδευτικών, Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, που έγιναν μαζί μας βιβλιο-εθελοντές-ενεργοί πολίτες, υπογράφοντας το σχετικό κείμενο.
Το σύνολο των υπογραφών παραδόθηκε στις 20 Ιουνίου  2019, από αντιπροσωπεία γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών στον Δήμαρχο Παλλήνης κο Αθανάσιο Ζούτσο, ο οποίος αποδέχτηκε το αίτημα και δεσμεύτηκε να προχωρήσει στην υλοποίησή του.
Με  την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς  2019-20 το Νηπιαγωγείο μας προχώρησε σε σχετική επικοινωνία με το Δήμο Παλλήνης καταθέτοντας την πρόθεσή του να συνδράμει και πάλι εθελοντικά στη διαδικασία υποστήριξης Δημοτικής βιβλιοθήκης. 
Ωστόσο, δια μέσου της αρμόδιας Αντιδημάρχου Παιδείας, μας ανακοινώθηκε η απόφαση του Δημάρχου να μην προχωρήσει στην υλοποίηση του αιτήματος, με τις εξής αιτιολογίες: α) γιατί δεν υπάρχει κατάλληλος χώρος να στεγαστεί μια Δημοτική Βιβλιοθήκη, β) δεν υπάρχει δυνατότητα πρόσληψης βιβλιοθηκονόμου,  η οποία θεωρείται, από το Δήμο Παλλήνης, απαραίτητη προϋπόθεση.
Μετά από όλα τα παραπάνω, το Νηπιαγωγείο μας εκφράζει την θλίψη και την απογοήτευσή του για την αρνητική έκβαση του όλου εγχειρήματος. Η ιδέα μιας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, η οποία υποστηρίχθηκε ολόψυχα και με θέρμη τρία ολόκληρα χρόνια από το 7ο ΝΓ Παλλήνης, με εθελοντική κινητοποίηση όλων,  αλλά και από παιδιά, εκπαιδευτικούς και γονείς τόσων άλλων σχολείων του Δήμου μας, θεωρούμε ότι χρειάζεται πρωτίστως πολιτική βούληση αλλά και κοινό όραμα. Κι αυτό, όπως αποδείχτηκε, όραμα ήταν και -για την ώρα- πάει….

Ευχαριστούμε  όλα τα σχολεία που  έγιναν  μαζί μας υποστηρικτές σε αυτό το όραμα και βιβλιοεθελοντές, από κοινού σε δράσεις εθελοντισμού. Τέλος, σας καλούμε  να συμπορευτούμε ξανά με στόχο να εμπνεύσουμε στα παιδιά αλληλεγγύη και ενεργό πολιτότητα  

«ό,τι δεν συνέβη ποτέ, είναι ό,τι δεν ποθήσαμε αρκετά» 

Νίκος Καζαντζάκης


Από το 7ο Νηπιαγωγείο Παλλήνης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.