Μέρες σταφυλιού και μαγειρέματα...
Στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων Ευ Ζην - Διατροφή- τα παιδιά μαθαίνουν για το σταφύλι και τον τρύγο,  με στόχο να συνδέσουμε τη φύση με την παράδοση και τη βιωματική μάθηση.
Στόχος ήταν τα παιδιά να γνωρίσουν τον κύκλο ζωής του αμπελιού, τη διαδικασία του τρύγου και τα προϊόντα του σταφυλιού καθώς και να συνδέσουν το σταφύλι με την ελληνική διατροφική παράδοση.
![]()  | 
| 7 ΝΓ Παλλήνης-Μέρα σταφυλιού | 
Τα παιδιά παρατήρησαν, ζωγράφισαν και έφαγαν σταφύλια στο Νηπιαγωγείο και σήμερα τα πάτησαν για να δουν πως παράγεται ο μούστος που στη συνέχεια γίνεται κρασί, μουστοκούλουρα και πετιμέζι κ.α. Τέλος, παρακολούθησαν την παρασκευή μουσταλευριάς, με την εκτέλεση της παραδοσιακής συνταγής από τον Σύλλογο Κρητών Ζωγράφου και τον παππού Φώτη Νταουντάκη.
![]()  | 
| 7 ΝΓ Παλλήνης-τα μαγειρέματα με μουσταλευριά ενθουσίασαν τα παιδιά! | 
![]()  | 
7ΝΓ Παλλήνης-Η μουσταλευριά είναι έτοιμη για το σπίτι!![]()  | 
Κάπως έτσι σήμερα στο Νηπιαγωγείο μας η παράδοση συναντήθηκε βιωματικά  με τη νέα γενιά!
Ευχαριστούμε πολύ!

















Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.