Αρχειοθήκη ιστολογίου

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ 2021-2022


Αγαπητοί μας γονείς!

Σας ενημερώνουμε ότι ο καθιερωμένος Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά 2021-2022 θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, ώρα 09:00 στον προαύλιο χώρο του Νηπιαγωγείου μας!

Τα παιδιά θα προσέλθουν στο σχολικό χώρο με μάσκα και με την επίδειξη αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test), συνοδευόμενα από έναν μόνο συνοδό γονέα/κηδεμόνα, προς αποφυγή συνωστισμού. Οι συνοδοί θα μπορούν να παρακολουθήσουν την τελετή, τηρώντας τα μέτρα προστασίας κατά του COVID-19 (χρήση μάσκας και αποστάσεις).

Μετά την τελετή θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις για την πρώτη εβδομάδα έναρξης του Νηπιαγωγείου και ενημέρωση όσων γονέων δεν ήταν παρόντες στην 1η ενημερωτική συνάντηση.

Μετά τη λήξη του ΑΓΙΑΣΜΟΥ τα παιδιά θα αποχωρήσουν μαζί με τους γονείς τους.

Οι συνοδοί γονείς κάνουν χρήση του χώρου στάθμευσης στην οδό Ν.Μιλήση. Οι σχολικοί τροχονόμοι θα δίνουν οδηγίες προς αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης.

 Σύμφωνα με τις οδηγίες ασφαλούς έναρξης των σχολείων (ΥΠΑΙΘ):

·            Η διενέργεια  αυτοδιαγνωστικού́ ελέγχου (self-test) είναι υποχρεωτική́ για τους/τις μαθητές/τριες όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Εξαιρούνται του μέτρου, τα παιδιά́ που έχουν ιστορικό́ νόσησης εντός του τελευταίου 6μήνου.

·      Η είσοδος των μαθητών/μαθητριών στο σχολείο γίνεται με επίδειξη και όχι προσκόμιση βεβαίωσης αρνητικού́ αποτελέσματος.

·            Ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται δύο φορές την εβδομάδα, προ Τρίτης και Παρασκευής και έως είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα.

·        Κατ’ εξαίρεση, την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας κάθε σχολικής μονάδας ο πρώτος αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self test) διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την προσέλευση στη σχολική μονάδα. Ο δεύτερος έλεγχος, συστήνεται να διενεργείται την 3η ημέρα μετά τον πρώτο σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 53950/4-9-2021 (Β ́4054) ΚΥΑ.

·        Τα self-tests διανέμονται δωρεάν από τα φαρμακεία για όλους τους μαθητές από την Τετάρτη, 8/9/21.

Καλή σχολική χρονιά με χαμόγελο και προσοχή!

Από το Νηπιαγωγείο

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.