Αρχειοθήκη ιστολογίου

Κυριακή 14 Ιουνίου 2020


7ο  Νηπιαγωγείο  Παλλήνης
15/06/2020









Γράμμα για όλα τα συμμαθητάκια της «Τέλειας βιβλιοπαρέας»

Πέρασαν ήδη δύο εβδομάδες που άνοιξαν τα σχολεία κι ακολουθούν ακόμη δύο μέχρι να κλείσουν την Παρασκευή, 26/6/20. Στο μεταξύ, η παρέα των παιδιών μίκρυνε…κι επιπλέον οι ομάδες που δημιουργήθηκαν δεν συναντιούνται μεταξύ τους, λόγω της εκ περιτροπής προσέλευσης. Το σχολείο λειτουργεί με νέους κανόνες, αποστάσεις στην τάξη και στο παιχνίδι, αυξημένη καθαριότητα και πλύσιμο χεριών, περισσότερο διάλλειμα, επαναλήψεις και πολλές αναγνώσεις βιβλίων! Ωστόσο, μας λείπει η μεγάλη ομάδα των παιδιών της "Τέλειας Βιβλιοπαρέας και όλα όσα σχεδιάζαμε μαζί, ιδιαίτερα για το κλείσιμο αυτής της σχολικής χρονιάς…
·        Τα νέα μας αλλιώς!
Αποφασίσαμε να αναλάβουμε δράση, με στόχο την επικοινωνία των ομάδων. Οι θήκες που άλλοτε φιλοξενούσαν βιβλία στη βιβλιοθήκη της τάξης φιλοξενούν πλέον ζωγραφιές με τα νέα των παιδιών. Ένα αλλιώτικο ταχυδρομείο για τους φίλους που έρχονται στο σχολείο, αλλά δεν βλέπονται κάθε μέρα…

·       Παγκόσμια Ημέρα για το περιβάλλον!
Και μπορεί να μη γιορτάσαμε φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος παρέα με τα παιδιά του 3ου Νηπιαγωγείου Γέρακα, τον συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλο και τα  ΟΙΚΟλογήματά του, είδαμε όμως πολλές ιστορίες για τις επιπτώσεις των σκουπιδιών στον πλανήτη μας και στις 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος φτιάξαμε το δικό μας σύνθημα «δώρο» για τη Γη, με ένα πλακάτ! «Οικολόγος γίνε κι εσύ…μ΄ άλλο μάτι δες τη ζωή!»




·        Με το βιβλίο οδηγό!
Τα βιβλία κι οι ιστορίες θα μας συντροφεύουν καθημερινά έως το κλείσιμο της χρονιάς. Μετά «Το αγόρι που διάβαζε στις κότες παραμύθια» (Σοφία Μαντουβάλου ΠΑΤΑΚΗΣ)  η χρονιά θα κλείσει με ένα διαφορετικό βιβλίο που κυκλοφόρησε με  θάρρος μέσα στην καραντίνα!
Το βιβλίο «Όταν ο ήλιος πάει για ύπνο» (Αργυρώ Πιπίνη-Ίρις Σαμαρτζή, ΜΑΡΤΗΣ)  είναι ένα βιβλίο «ακορντεόν», που θα μας σκεπάσει με την ευαισθησία του και θα είναι το έναυσμα για το καλοκαίρι που έρχεται!. Ένας μικρός αποχαιρετισμός, μια… «καληνύχτα» στο σχολείο!

Σημ. δείτε σχετικά βιβλία "ακορντεόν" και όχι μόνο  στη Λέσχη Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών Ανατ.Αττικής 

Για όσα παιδιά παραμένουν στο σπίτι, ευχόμαστε να είναι υγιή, χαρούμενα και ασφαλή και τους στέλνουμε όλη μας την αγάπη!

Από το Νηπιαγωγείο με αγάπη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.