Αρχειοθήκη ιστολογίου

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016



Αποχαιρετώντας τους ήρωες των παραμυθιών μ΄ένα διαγωνισμό!

 Η Σταχτοπούτα, ο Πίτερ Παν με την Τιγκερμπελ, η Χιονάτη με τους 7 νάνους, η Ωραία Κοιμωμένη, η Αλίκη από  χώρα των θαυμάτων, ο Αίσωπος και άλλοι ήρωες γνωστών  παραμυθιών διάβηκαν την πόρτα του νηπιαγωγείου μας στην τελευταία δραστηριότητα φιλαναγνωσίας, που έγινε την  Τρίτη, 7 Ιουνίου, καθώς παιδιά και εκπαιδευτικοί υποδέχτηκαν τη συγγραφέα Μαριλίτα Χατζημποντόζη και το βιβλίο της "Μια φορά τα παραμύθια" εικονογράφηση Γιώργος Πετρίδης, εκδόσεις Ψυχογιός. 
Στο διαγωνισμό για το ποιος ήρωας είναι ο καλύτερος, νικητής με βάση την ψηφοφορία των παιδιών, αναδείχθηκε ο Πίτερ Παν από τη Χώρα του Ποτέ, ενώ η Αλίκη από τη Χώρα των Θαυμάτων  κατέκτησε την καρδιά του μικρού Δημήτρη, αμέσως μόλις...άκουσε γι' αυτήν!

Η δράση είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς τα παιδιά ζωγράφισαν αρχικά τους δικούς τους αγαπημένους ήρωες, μέσα από τα παραμύθια που γνώρισαν και πραγματεύτηκαν στην πορεία της χρονιάς και στη συνέχεια άκουσαν την αφήγηση του παραμυθιού από τη συγγραφέα. Τελικοί νικητές στις παραμυθοαναγνώσεις αναδεικνύονται τα παιδιά ως συμμέτοχοι των ιστοριών, με τους ήρωες να έχουν μια θέση στην καρδιά τους.
Στη μικρή ταινία που ακολουθεί καταγράφεται όλη η πορεία της δράσης σε μια διαφορετική απόδοση!  Η μουσική της ταινίας: Zig Zag Rene Aubry

 Μια φορά τα παραμύθια...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.