Αρχειοθήκη ιστολογίου

Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Περνά, περνά η μέλισσα!

Δράσεις στο Κτήμα Συγγρού


Επίσκεψη στο Κτήμα και άλσος Συγγρού για να γνωρίσουμε από κοντά την κοινωνία των μελισσών! Στον υπέροχο χώρο του κτήματος μας υποδέχτηκαν ο Προϊστάμενος Δ/νσης του ΙΓΕ κ. Γιώργος Μπαλωτής και οι υπεύθυνες των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, με μεγάλη διάθεση να μας γνωρίσουν τη μέλισσα, ένα πολύτιμο για τον άνθρωπο και τη φύση έντομο.

 Περνά, περνά η μέλισσα με τα μελισσόπουλα...στην είσοδο του κέντρου εκπαιδευτικών προγραμμάτων!

 Πριν απ΄όλα, ένα μικρό σνακ στον όμορφο χώρο της τραπεζαρίας!


 Εκεί είδαμε από κοντά το σπίτι της μέλισσας την κυψέλη, και τη στολή του μελισσοκόμου.

 Αφού μάθαμε για τη ζωή της μέλισσας, τη βασίλισσα που διευθύνει το μελίσσι και το ρόλο των εργατριών και των κηφήνων, αλλά και για τα προϊόντα της μέλισσας, φτιάξαμε ένα δικό μας ξεχωριστό μελίσσι!


και δημιουργήσαμε με ένα άλλο προϊόν την κερήθρα,

Ακουμπήσαμε, μυρίσαμε, πλάσαμε και δημιουργήσαμε με τέχνη ο καθένας το δικό του μικρό κερί.



 Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε το πολύ ενδιαφέρων μουσείο της μέλισσας, το οποίο ήταν γεμάτο εκθέματα και κυψέλες. Η κυρία Βασιλική, μέλος του Σωματείου "Φίλοι του Δάσους Συγγρού" μας ξενάγησε και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις μας.


 Η μέλισσα ήταν γνωστή στους ανθρώπους από την αρχαιότητα, δείχνουν τα ευρήματα, όπως το γνωστό κόσμημα με τις μέλισσες που ανακαλύφθηκε στην Μινωική Κρήτη!


έξοδος στο άλσος 
 Περιπλανηθήκαμε στους υπέροχους εξωτερικούς χώρους του κτήματος, μέχρι το Μελισσοκομείο!


 Η κυρία Ντίνα, μας συνόδευσε για να μας δείξει από ασφαλή απόσταση την πόλη των μελισσών που σφύζει από ζωή και είναι χώρος σεμιναρίων για ανθρώπους που αγαπούν τη μέλισσα και θέλουν να μάθουν περισσότερα για την τέχνη του μελισσοκόμου.


 Πίσω στο νηπιαγωγείο, παίξαμε με τα λουλούδια που τόσο αγαπάει η μέλισσα και μάθαμε πολλά μαθηματικά με τα πέταλά τους!

 Φτιάξαμε λουλούδια με λίγους και πολλούς αριθμούς...

 για να παίξουμε παιχνίδια μέσα και έξω από την τάξη!



Το αρκουδάκι, που τόσο αγαπάει το μέλι, μας θυμίζει πως για να συνεχίσουμε να έχουμε στη φύση  μέλι, λουλούδια,φρούτα και λαχανικά, πρέπει να προσέχουμε τις μέλισσες, να τις αγαπάμε και να τις προστατεύουμε από τα φυτοφάρμακα.
 Σημαντικό πολύ! Προσέχουμε...για να έχουμε!

Ευχαριστούμε για άλλη μία φορά τους υπευθύνους του Κτήματος Συγγρού όχι μόνο για την υποδειγματική φιλοξενία, αλλά και για τις τόσο ενδιαφέρουσες δράσεις που απολαύσαμε μαζί τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.