Αρχειοθήκη ιστολογίου

Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015

Επικοινωνία με το σπίτιΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ… Αγαπημένοι μας γονείς
Απολαύσαμε άλλη μια εβδομάδα με ηλιόλουστες μέρες στην αυλή και το δασάκι του Νηπιαγωγείου μας! Το φθινόπωρο, μάλλον «χάθηκε για τα καλά στο δρόμο» και μόνο η πρωινή πάχνη μας θυμίζει αμυδρά κάτι απ’ αυτό.
Στιγμιότυπα από την εβδομάδα που πέρασε στις δύο φωτογραφίες όπου, τα παιδιά πραγματικά απόλαυσαν με πολύ παιχνίδι, κέφι και ζωντάνια το πρώτο βιωματικό θεατρικό δρώμενο  με τις ηθοποιούς από την ομάδα «ΧΡΟΝΟΣ-ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ». Μεταμφιεσμένες σε δύο ζωάκια του δάσους,  προβλημάτισαν και ταξίδεψαν σε μια ιστορική αναδρομή των πολιτευμάτων για να συμφωνήσουν τα παιδιά ότι στη δημοκρατία τελικά, είμαστε όλοι χαρούμενοι και ζούμε ειρηνικά…

         


·        Τα βιβλία ταξιδεύουν και στο σπίτι μας….πηγαίνουν
"Με ένα βιβλίο, πετάω από χαρά" στον μαγικό κόσμο των βιβλίων, των παραμυθιών, των μύθων και των ιστοριών, με την φαντασία μας, με την καρδιά μας, με το μυαλό μας!!! "Ταξιδεύουμε", ονειρευόμαστε, προβληματιζόμαστε, γευόμαστε, ανακαλύπτουμε, χαιρόμαστε!!!


Από σήμερα, 20/11 (και κάθε Παρασκευή) ξεκινάει στο Νηπιαγωγείο μας η λειτουργία της Δανειστικής Βιβλιοθήκης, με την προσδοκία, εκτός από τη χαρά και την απόλαυση ενός βιβλίου να καλλιεργήσουμε στα παιδιά μας την αγάπη, την υπευθυνότητα, τη φαντασία, τη δημιουργικότητα, τη διασκέδαση, την καλλιέργεια της αισθητικής τους και τον εμπλουτισμό του συναισθηματικού τους κόσμου που θα τα οδηγήσει να εντάξουν στη ζωή τους τη φιλαναγνωσία. Ο δανεισμός των βιβλίων μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά -μεταξύ άλλων- να:

  • «διαβάσουν» πολλά και διαφορετικά βιβλία και να αποκτήσουν κριτική σκέψη
  • μάθουν να σέβονται τα βιβλία ως αντικείμενα
  • έχουν ποιοτική επαφή με τον γονέα την ώρα του  παραμυθιού
  • έρθουν σε επαφή με τον κόσμο των βιβλίων γενικότερα
  • έχουν την ευθύνη ενός "δανεικού" αντικειμένου από το σχολείο και ότι αυτό                                                     συνεπάγεται.

«Κι όσο πιο πολύ διαβάζω, τόσο νιώθω μια χαρά,
που ποτέ δεν την αλλάζω. Βιβλίο μου είσαι τέλεια συντροφιά!!!" (Λότη Πέτροβιτς Ανδρουτσοπούλου)
·        Πώς η οικογένεια μπορεί να βοηθήσει;
Μπαμπά, μαμά, χρειαζόμαστε τη συνδρομή σας…. Στον Κανονισμό Λειτουργίας Δανειστικής Βιβλιοθήκης, που έρχεται σήμερα στο σπίτι μαζί με το πρώτο βιβλίο, θα διαβάσετε όλες τις οδηγίες που θα καθοδηγήσουν εσάς και το παιδί στη σωστή λειτουργία της… Κυρίως γύρω από τους κανόνες και τις υπενθυμίσεις για τη σωστή χρήση του βιβλίου, ώστε να το απολαμβάνετε πραγματικά, χωρίς να σας δημιουργεί αγωνίες!
·        Η κυρία Χαρτούλα μας μαθαίνει να ανακυκλώνουμε χαρτί…
‘Όταν ένα μεγάλο άχρηστο χαρτόκουτο στολίζεται, παίρνει «ζωή» και μεταμορφώνεται σε «κυρία», τότε γίνεται η μασκότ που μας μαθαίνει την ανακύκλωση χαρτιού. Ο Σύλλογος Γονέων σε συνεργασία με το Δήμο Παλλήνης θα προμηθευτεί για το Νηπιαγωγείο τον κίτρινο κάδο χαρτιού και κάπως έτσι θα ξεκινήσουμε οργανωμένα την πρώτη μας οικολογική προσπάθειά, το δάσος να σωθεί από μικρά χεράκια με λιγότερο σπαταλημένο χαρτί…
·             

   19/11 Ημέρα κατά της Σωματικής Τιμωρίας 

Με αφορμή την Ημέρα, ένα βίντεο  και πολλές, πολλές σκέψεις εδώ: http://www.somatikitimoria.gr/dekalogos.htm, γιατί το «ξύλο βγήκε…(έξω) από τον παράδεισο….».

20/11, Παγκόσμια Ημέρα των 41 Δικαιωμάτων του Παιδιού
Αφιερωμένο με σεβασμό στα δικαιώματα όλων των μικρών και των μεγάλων παιδιών που διεκδικούν το δικαίωμα να έχουν μία οικογένεια που να τα αγαπάει και να τα προστατεύει!
Έχεις τεράστιο απόθεμα όμορφων αναμνήσεων...Όταν είσαι μέλος μιας αγαπημένης οικογένειας, τότε έχεις σίγουρα μια μεγάλη «αποθήκη» όμορφων αναμνήσεων. Όλες οι βόλτες στην εξοχή και οι Κυριακάτικοι περίπατοι, οι τεμπέλικες αγκαλιές στο κρεβάτι τα πρωινά, η στήριξη και η αγάπη των δικών σου ανθρώπων, όταν η ζωή δεν σου χαμογέλασε. Δεν είναι κάθε οικογενειακή ανάμνηση βγαλμένη από παραμύθι, έχουμε όμως σίγουρα χιλιάδες λόγους να χρωστάμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στη ζωή.  Την Κυριακή 22/11  και ώρα 5:00-7:00 το απόγευμα, ολοκληρώνεται η διαδικασία συλλογής και συσκευασίας ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες. Καλούνται όσοι από τους γονείς μπορούν να βοηθήσουν στη διαδικασία  πακεταρίσματος. Επίσης, ο Σύλλογος Γονέων καλεί όλους όσους επιθυμούν να βοηθήσουν στο Χριστουγεννιάτικο παζάρι, να προσέλθουν εκείνη τη μέρα, για να οριστούν τα μέλη των επιτροπών.
·                    Να έχετε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!
 Από το Νηπιαγωγείο των παιδιών σας.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.