Αρχειοθήκη ιστολογίου

Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Μπροστά στην πόρτα του Δημοτικού!

δράσεις για τη μετάβαση


Μια ολόκληρη σχολική χρονιά μόλις πέρασε! Το μαρτυρά το πεδιλάκι, το καλοκαιρινό φουστάνι και το σορτσάκι, το χαμόγελο στα χείλη και το καπελάκι στα μαλλιά! Μεγαλώσαμε! 
Η φετινή συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο για την μετάβαση, ξεκίνησε με αφορμή τα εγκαίνια της πλατείας, στο πλαίσιο του εθελοντικού προγράμματος "Νοιάζομαι και Δρω, την πλατεία υιοθετώ" και η πρώτη δράση αφορούσε την επίσκεψη για την πρόσκληση των παιδιών του Νηπιαγωγείου στα παιδιά της Α΄Τάξης .
Η συνεργασία για τη μετάβαση ολοκληρώθηκε αρχές Ιουνίου με την καθιερωμένη επίσκεψη στην τάξη της Α΄Δημοτικού, όπου μας υποδέχτηκαν τα παιδιά με τη δασκάλα τους κ.Αθηνά. 
 Τα νήπια ετοίμασαν μια ομαδική ζωγραφιά με τις φατσούλες τους και δήλωσαν "έτοιμα" να διαβούν την πόρτα, αφού είδαν τους φίλους τους από πέρυσι απλώς σε άλλα θρανία!
 Η κ.Αθηνά τους μίλησε για την πρώτη τάξη του Δημοτικού Σχολείου, τα μαθήματα, τους διαφορετικούς εκπαιδευτικούς, τα πολλά διαλείμματα, το μεγάλο σχολείο με τα πολλά παιδιά. Άκουσαν και συζήτησαν...
 Για το τέλος, τραγουδήσαμε αγαπημένα τραγούδια των παιδιων από το νηπιαγωγείο, γνώριμα σε όλους, όπως είναι όλα τα αγαπημένα πράγματα που μένουν στις καρδιές!
Σε παράλληλη δράση, οργανώθηκε από κοινού, με τον Δ/ντή κ.Παναγιώτη Μάρη και το Νηπιαγωγείο ενημερωτική συνάντηση γονέων για την ομαλή μετάβαση των παιδιών τους.


"κι αν είσαι στο σκαλί το πρώτο, 
πρέπει να σαι υπερήφανος κι ευτυχισμένος.

Εδώ που έφθασες, λίγο δεν είναι
τόσο που έκαμες, μεγάλη δόξα."

Κ.Π.Καβάφης
"το πρώτο σκαλί"

Μουσική: Δημήτρης Παπαδημητρίου Στίχοι: Μιχάλης Γκανάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.