Αρχειοθήκη ιστολογίου

Κυριακή 22 Απριλίου 2018


Γίνε μαζί μας κι εσύ βιβλιοεθελοντής!


Για δεύτερη σχολική χρονιά το 7ο  Νηπιαγωγείο Παλλήνης συμμετέχει στο πρόγραμμα εθελοντισμού «Νοιάζομαι και Δρω»,
 το οποίο υλοποιείται  εδώ και τρία χρόνια και συμμετέχουν 367 σχολεία της Ελλάδας.

Σκοπός του προγράμματος είναι να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά στην ανάληψη δράσεων και πρωτοβουλιών εθελοντισμού και αλληλεγγύης, ώστε να «νοιάζονται και να δρουν», προάγοντας την ενεργό πολιτειότητα για ζητήματα που απασχολούν την κοινότητα στην οποία ζουν και κατ’ επέκταση την ευρύτερη κοινωνία και να ευαισθητοποιηθούν εθελοντικά, ως προς την ανάγκη αντιμετώπισής τους, αισθανόμενα χρήσιμοι πολίτες με εμπειρίες και γνώσεις.
Το 7ο Νηπιαγωγείο Παλλήνης με δεδομένη την «αγάπη διαρκείας» για τα βιβλία και τα προγράμματα φιλαναγνωσίας και  την εδραιωμένη πια αγάπη των παιδιών για τα βιβλία και τις βιβλιοθήκες  συνεχίζει το πρόγραμμα «Νοιάζομαι και δρω-Κινητοποιώ, την πλατεία υιοθετώ, μια βιβλιοθήκη για τους άλλους δημιουργώ Ν2».

Οι φετινές μας δράσεις:
ü  ΒΙΒΛΙΟβαλίτσα για ακριτικό σχολείο της ορεινής παραμεθορίου, σε συνεργασία με τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου ΙΒΒΥ
ü  Λειτουργία υπαίθριας ανταλλακτικής βιβλιοθήκης για μαμάδες & μπαμπάδες (ενηλίκων)
ü  Συνεργασία σχολείων και φορέων της πόλης για «υιοθέτηση» της Πλατείας Ελευθερίας Παλλήνης, με στόχο να γίνει χώρος δράσεων και πολιτισμού, φιλαναγνωσίας.

Ελάτε να συνεργαστούμε ξανά!
Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε μαζί μας συνοδοιπόροι στο «ταξίδι εθελοντισμού» σε μια συλλογική προσπάθεια ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης μαθητών, γονέων, εκπαιδευτικών και της ευρύτερης τοπικής κοινωνίας μας, με στοχευμένες δράσεις, οι οποίες θα υλοποιηθούν μέχρι τη λήξη της σχολικής χρονιάς.

Κάλεσμα εθελοντικής συμπόρευσης και κινητοποίησης

·         Ένα βιβλίο για το ακριτικό σχολείο! Διαλέξτε ως τμήμα ή σχολείο ένα αγαπημένο σας βιβλίο, ψηφίστε, ενθουσιαστείτε και σκεφτείτε εθελοντικούς τρόπους να το αποκτήσετε!  Μέχρι  31 Μαΐου η βαλίτσα μας θα γεμίσει με αγαπημένα  βιβλία και θα σταλεί σε Νηπιαγωγείο στην ορεινή παραμεθόριο. Ένα βίντεο από τα παιδιά έρχεται στο σχολείο σας, να σας ενημερώσει για το σκοπό αυτό. Δείτε το μαζί με τα παιδιά! Θέλετε να βοηθήσετε κι εσείς;

·         Υλοποιείτε πρόγραμμα τέχνης και ανακύκλωσης; Στο τέλος της σχολικής χρονιάς μπορούμε να συνδιοργανώσουμε μια έκθεση έργων ανακυκλώσιμης τέχνης στην πλατεία Ελευθερίας Παλλήνης στέλνοντας οικολογικά μηνύματα, με στόχο να γίνει η πλατεία χώρος πολιτισμού  σε συνεργασία με το Δήμο Παλλήνης.

·         Θέλετε να γίνετε συνοδοιπόροι μας στο στήσιμο υπαίθριων βιβλιοθηκών; Ο θεσμός των υπαίθριων βιβλιοθηκών «ανθεί» χρόνια τώρα σε άλλες χώρες και δημιουργεί κοιτίδα πολιτισμού, αναβαθμίζοντας την τοπική κοινωνία. Με τη βοήθεια γονέων, του Δήμου Παλλήνης, χορηγών και υποστηρικτών θα οργανώσουμε  άλλη μία υπαίθρια ανταλλακτική βιβλιοθήκη στην πόλη μας για ενήλικες αυτή τη φορά.

Βιβλιοεθελοντές από κοινού, με στόχο τη μετάδοση της χαράς της ανάγνωσης και μηνυμάτων εθελοντισμού,  αλληλεγγύης και ενεργού πολιτότητας!
Σας ευχαριστούμε όλους θερμά!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.