Αρχειοθήκη ιστολογίου

Σάββατο 20 Μαΐου 2017



Η 1η Βιβλιοβαλίτσα ταξιδεύει σε άγρια νερά

Συνολικά 165 τίτλοι παιδικών βιβλίων  συγκεντρώθηκαν από μια πολύ όμορφη  δια σχολική συνεργασία του Νηπιαγωγείου μας με σχολεία της Παλλήνης, της ευρύτερης Ανατολικής Αττικής, καθώς και με συγγραφείς παιδικών βιβλίων, που αγαπούν το βιβλίο και αγκάλιασαν το πρόγραμμα "Νοιάζομαι και Δρω, μια βιβλιοθήκη για τους άλλους δημιουργώ"
Με μεγάλη μας χαρά, περηφάνια και ικανοποίηση, πορευτήκαμε αντάμα, εκπαιδευτικοί, παιδιά και γονείς στα μονοπάτια του εθελοντισμού και της αέναης προσπάθειας να κάνουμε πράξη αξίες που χαρίζουν πολλή χαρά, φέρνοντας πιο κοντά το παιδί με τον υπέροχο κόσμο των βιβλίων.
Η 1η ΒΙΒΛΙΟβαλίτσα του Νηπιαγωγείου μας «άνοιξε πανιά» για τα σχολεία της ακριτικής Δονούσας, την Παρασκευή 28 Απριλίου. 

 Οι εθελοντές, Αθηνά Γερολυμάτου και Νίκος Τζωρτζακάκης, επισκέφτηκαν το Νηπιαγωγείο μας για να την παραλάβουν, αφού πρώτα μας ενημέρωσαν για τις εθελοντικές δράσεις της ΜΚΟ  Ομάδας Αιγαίου στα νησιά της ακριτικής Ελλάδας.

Στην προγραμματισμένη εκδήλωση συμμετείχαν τα παιδιά του Νηπιαγωγείου μας, γονείς, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, γονέας του νηπιαγωγείου Ζουμπουλίδης Δημήτρης, ο συγγραφέας Κώστας Στοφόρος που υποστήριξε έμπρακτα τις δράσεις και η Συντονίστρια του Προγράμματος και Υπεύθυνη Πολιτιστ.Δραστηριοτήτων Δ/νσης Π.Ε. Ανατ.Αττικής Χρύσα Κουράκη.
 Μέσα από βίντεο παρουσιάστηκαν τα βήματα της εθελοντικής δράσης και συγκέντρωσης των βιβλίων. 
Ακολούθησαν πολύ συγκινητικές στιγμές από την επικοινωνία με το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Δονούσας, μέσω σύνδεσης Skype και πολλές χαρούμενες φατσούλες μας καλημέρισαν από το ακριτικό νησί!
 Ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές και την Ομάδα Αιγαίου για την συνεργασία της στο εθελοντικό μονοπάτι που βάδισε το σχολείο μας τη φετινή χρονιά!
 Η 1η βιβλιοβαλίτσα μας με 50 τίτλους βιβλίων, μαζί με ζωγραφιές των παιδιών διέσχισε τα νερά του Αιγαίου στον 23ο Διάπλου της Ομάδας Αιγαίου και παραδόθηκε με πολλή αγάπη στα χέρια των μικρών μαθητών του νησιού!
Φίλοι μας, σας ευχόμαστε χαρούμενα "ταξίδια" στη  μαγική χώρα των βιβλίων, αλλά και στην απέραντη γαλάζια θάλασσα που ταξιδεύετε! Καλά ταξίδια στα άγρια νερά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.