Αρχειοθήκη ιστολογίου

Σάββατο 25 Μαρτίου 2017


"Νοιάζομαι και δρω, 
μια βιβλιοθήκη για τους άλλους δημιουργώ!"
Δράσεις για τη συγκέντρωση βιβλίων!

Η ώρα για το ταξίδι των βιβλίων στο Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο του ακριτικού νησιού της Δονούσας, αλλά και στο Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων "Αγία Σοφία" έφτασε! Στις δράσεις μας συμμετέχουν πολλοί συγγραφείς και σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Παλλήνης, ως Συνεργάτες! Η Ομάδα Αιγαίου θα παραλάβει τη βιβλιοβαλίτσα για το ακριτικό νησί της Δονούσας και ο Δήμος Παλλήνης θα αναλάβει την κατασκευή της υπαίθριας παιδικής ανταλλακτικής Βιβλιοθήκης του πάρκου με την συνδρομή και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας.
Τα παιδιά καταγράφουν τα αγαπημένα τους βιβλία! Βιβλία από συγγραφείς που μας επισκέφτηκαν στις δράσεις φιλαναγνωσίας της φετινής χρονιάς, βιβλία από τη Δανειστική Βιβλιοθήκη μας, βιβλία που αγαπούν και τα προτείνουν να διαβαστούν!
Για να συγκεντρωθούν χρήματα για την αγορά των βιβλίων τα παιδιά έφτιαξαν χειροποίητους σελιδοδείκτες αξίας "2 εβρο" και συνέταξαν λίστα με τον αριθμό που θα πουλήσουν στην οικογένειά τους, τους νονούς, τους συγγενείς, ακόμη και τους γείτονες!

Ο κουμπαράς για το σκοπό αυτό δημιουργήθηκε από νωρίς με όλα τα παιδιά, εθελοντές γύρω του! 

Η συγκέντρωση χρημάτων αρχίζει! 
Οι βιβλιοεθελοντές της τάξης!

Όλοι βοήθησαν με πολλά, πολλά ευρώ!
Συγκεντρώθηκαν συνολικά 150 ευρώ και ακόμη μερικά κέρματα!
Όταν βοηθάς...είναι μεγάλη η χαρά σου!

 Τα  παιδιά έφτιαξαν και κατασκευές για την παρουσίαση της δράσης! Βιβλιοβαλίτσες για το ταξίδι και το σπιτάκι για την υπαίθρια ανταλλακτική παιδική βιβλιοθήκη στο πάρκο!
Πολλές σούπερ βιβλιοβαλίτσες, γεμάτες βιβλία!


Στη συνέχεια έφτιαξαν την αφίσα της τάξης με ψηφοφορία! Βλέπετε, είχαμε πολλές προτεινόμενες φιγούρες!
Η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε, οι τίτλοι μπήκαν! Όλοι συνεργάστηκαν και επέλεξαν δημοκρατικά! Έτοιμη η αφίσα μας!


Το αιγαίο πέλαγος στην τάξη του 2ου τμήματος!
Το 7ο Νηπιαγωγείο Παλλήνης με τη συνεργασία της Ομάδας Αιγαίου* εμπλουτίζει τις βιβλιοθήκες των σχολείων της ακριτικής Δονούσας!  
Τα παιδιά, αφού ζωγράφισαν τη θάλασσα του Αιγαίου, τοποθέτησαν  καραβάκια με τους τίτλους που επιλέχθηκαν για να συγκεντρωθούν τα βιβλία που θα ταξιδέψουν στο νησί της Δονούσας με την σημαντική συμβολή της Ομάδας Αιγαίου! 
Κάθε οικογένεια μπορεί να διαλέξει έναν ή και παραπάνω τίτλους βιβλίων για να συνδράμει ως βιβλιοεθελοντής στο ταξίδι του βιβλίου!

Οι πρώτοι τίτλοι άρχισαν ήδη να έρχονται!
Και το ράφι αρχίζει να συγκεντρώνει βιβλία!

*Η δράση της Ομάδας Αιγαίου έχει ως επίκεντρο τον άνθρωπο, τον συνάνθρωπό μας, τον "αποκλεισμένο" ακρίτα νησιώτη, που στις μέρες μας έχει ανάγκη τη στήριξή μας  κι εμείς έχουμε ανάγκη από την ύπαρξη και ευημερία του εκεί που ζει και αναπτύσσεται. Στα ξεχασμένα νησιά του Αιγαίου Αρχιπελάγους τα οποία συνειδητά επέλεξε η Ομάδα Αιγαίου να στηρίξει  "κόντρα στον καιρό". 




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.