Αρχειοθήκη ιστολογίου

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

"Νοιάζομαι και δρω, μια βιβλιοθήκη για τους άλλους δημιουργώ!"

Επίσκεψη στον Δήμαρχο Παλλήνης



Την Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου τα παιδιά και οι  νηπιαγωγοί, μαζί με τη συντονίστρια του προγράμματος «Νοιάζομαι και Δρω» κ.Χρύσα Κουράκη, επισκέφτηκαν το Δήμαρχο Παλλήνης κ.Αθανάσιο Ζούτσο για να του παραδώσουν γράμμα-αίτημα υποστήριξης  δράσεων για την οργάνωση υπαίθριας ανταλλακτικής βιβλιοθήκης στο πάρκο της πόλης. 

 15 Φεβρουαρίου 2017 ώρα 09:30, 

 άφιξη στο Δημαρχείο Παλλήνης στο Γέρακα

Ο Δήμαρχος μας υποδέχτηκε  στην αίθουσα με το μεγάλο τραπέζι και τα παιδιά ενθουσιάστηκαν από το Δημαρχείο και την υποδοχή.  Τα παιδιά είχαν πολλές αγωνίες μήπως ο Δήμαρχος πει όχι…και είχαν ετοιμάσει επιχειρήματα, τα οποία συμπεριέλαβαν στο γράμμα τους!

 Τα παιδιά σε συζήτηση που προηγήθηκε είχαν προετοιμάσει τα επιχειρήματά τους στην τάξη για την επικείμενη επίσκεψη στο Δημαρχείο και αναφέρθηκαν στην υπαίθρια βιβλιοθήκη του νηπιαγωγείου μας, ως έμπνευση για τη δράση:

  "Θα κάνουμε κάτι καλό για όλα τα παιδιά της πόλης", 

  "Όταν διαβάζουμε γινόμαστε πιο έξυπνοι και μαθαίνουμε καινούρια πράγματα"
  "Θα κάνουμε νέους φίλους"
  "Θα ταξιδεύει η φαντασία μας "
  "Ετοιμάσαμε αφίσα με κανόνες για να προσέχουν όλοι τη βιβλιοθήκη και τα βιβλία".
Ο Δήμαρχος άκουσε προσεκτικά τα παιδιά και ήταν πολύ θετικός στην ιδέα να βοηθήσει, παρά το γεγονός και την ανησυχία του ότι στο πάρκο της πόλης γίνονται πολλοί βανδαλισμοί.

 Τα παιδιά χάρισαν στον Δήμαρχο έναν χειροποίητο σελιδοδείκτη για τις αναγνώσεις του.

Ενεργοί πολίτες ετών πέντε! 
"χαρούμενοι, περήφανοι, ικανοποιημένοι" 
  Κάναμε το πρώτο βήμα, θα ακολουθήσουν τώρα μεγαλύτερα…

Ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν στην οργάνωση και υλοποίηση αυτής της σημαντικής για τα παιδιά συνάντησης: το τουριστικό Γραφείο ΜΙΧΟΣ ΤΟΥΡΣ  και τον οδηγό κ.Ανδρέα Σταυριανό,για τη δωρεάν μεταφορά των νηπίων στο Δημαρχείο, την συνοδό του σχολικού κ. Λίτσα Πολίτη, που μας συνόδευσε εθελοντικά και τέλος την κ.Τριανταφύλλου, Γραμματέα του Δημάρχου που φρόντισε να κάνει ευχάριστη και "γλυκιά"  την παραμονή των παιδιών στο χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.