Αρχειοθήκη ιστολογίου

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016




 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ… 

01/06/2016


Αγαπημένοι  μας γονείς,

«τον έκτο μήνα τον καλό, καράβι πάει γιαλό γιαλό, νύχτα περνάει το Σούνιο και φέρνει τον Ιούνιο»!
Καλό μήνα, καλό καλοκαίρι!

·   Το νηπιαγωγείο ολοκληρώνει τα καινοτόμα προγράμματά του!
Μια ακόμη σχολική χρονιά ολοκληρώνεται σε λίγες μέρες. Το νηπιαγωγείο μας σχεδίασε και υλοποίησε δύο καινοτόμα προγράμματα. Το περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Στέλνω το μήνυμα, αναλαμβάνω δράση...» εφαρμόστηκε σε συνεργασία με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ και το WWF Ελλάς, με στόχο να ευαισθητοποιήσει γονείς και παιδιά να καταγράψουν περιβαλλοντικά προβλήματα και να αναζητήσουν λύσεις... Τη φετινή χρονιά τα παιδιά συμμετείχαν σε δραστηριότητες ανακύκλωσης χαρτιού, σκουπιδιών (μπλε σακούλα), οργανικών απορριμάτων (κομποστοποίηση) και μπαταριών. Με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα Προστασίας του Περιβάλλοντος θα  ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα με παιχνίδια περιβαλλοντικού χαρακτήρα στην αυλή παρέα με τους γονείς!   
·   Ανοιχτή Μέρα γονέων (School Open Day) στις 3 Ιουνίου 2016
Χαρούμενη και δημιουργική προβλέπεται η Ανοιχτή Μέρα Γονέων.  Σας θυμίζουμε ότι το νηπιαγωγείο θα ανοίξει κανονικά για τα παιδιά που θα έρθουν με σχολικό. Η προσέλευση γονέων και παιδιών θα ολοκληρωθεί στις 08:30, και η πόρτα θα κλείσει. Από τις 08:30-09:00 θα υπάρχει καφές και χυμός (δεκτά μπισκοτάκια και κέικ από μανούλες που διαθέτουν χρόνο και καλή διάθεση, δεκτή επίσης και κάθε συνδρομή στην προετοιμασία του καφέ).  Οι δραστηριότητες μέσα στην τάξη θα ξεκινήσουν στις 09:00 και θα συνεχιστούν στην αυλή με οικολογικά, διασκεδαστικά παιχνίδια. Επειδή όλοι οι γονείς προβλέπεται να συμμετέχετε σε διαδραστικές δραστηριότητες, παράλληλα με τα παιδιά, φροντίστε να είστε όλοι ντυμένοι με άνετα ρούχα και παπούτσια και αντηλιακή προστασία. Η ολοκλήρωσή των δράσεων προβλέπεται στις 10:30-10:45, κατά προσέγγιση, όπου οι γονείς θα αποχωρήσουν και θα ακολουθήσει το κολατσιό των νηπίων. Το νηπιαγωγείο θα λειτουργήσει κανονικά μέχρι τη λήξη του ωραρίου του! Φέρτε το κέφι, τη χαρά σας, την καλή σας διάθεση και το χαμόγελό σας και μην ξεχάσετε το εισιτήριο!!!
ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ για την Ανοιχτή Μέρα Γονέων ορίζεται: 1 ζευγάρι παλιές κάλτσες (όμοιες)!

·     «Μια φορά τα παραμύθια» με τη συγγραφέα  Μαριλίτα Χατζημποντόζη την Τρίτη 7 Ιουνίου στην Υπαίθρια βιβλιοθήκη μας!


Mια φορά, στης παραμυθοχώρας τον καιρό, προκηρύχτηκε διαγωνισμός για το καλύτερο παραμύθι του κόσμου όλου! Καλεσμένοι όλοι οι ήρωες των παραμυθιών, το έπαθλο όμως ένα
 και ποιος θα το κερδίσει;

H συγγραφέας και παιδαγωγός ΜΑΡΙΛΙΤΑ ΧΑΤΖΗΜΠΟΝΤΟΖΗ, με το βιβλίο της «Μια φορά τα παραμύθια», εικονογράφηση Γιώργος Πετρίδης, Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ, θα μας πει τη συνέχεια της ιστορίας και θα κλείσει το φετινό πρόγραμμα φιλαναγνωσίας «παραμύθια του...δάσους» που υλοποιήθηκε στο νηπιαγωγείο μας....Η δράση είναι δωρεάν.


 Γιορτή Περιβάλλοντος στον Εθνικό Κήπο από το WWF και την «Καλύτερη ζωή»!





Την Κυριακή, 5 Ιουνίου, ώρες 10:00 έως 15:00, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προστασίας του Περιβάλλοντος το WWF Ελλάς και η «Καλύτερη ζωή» διοργανώνουν μια σπουδαία γιορτή για το πράσινο στον Εθνικό κήπο, (στάση Μετρό Σύνταγμα) με πολύ ενδιαφέρουσες δράσεις και παιχνίδια για όλη την οικογένεια, όπως κυνήγι κρυμμένου θησαυρού, αθλητικές δραστηριότητες, εξερευνήσεις, ακροβατικά, ξεναγήσεις, αναγνώσεις παραμυθιών και πολλές μουσικές εκπλήξεις. Πατήστε στο σύνδεσμο  «Πιάσε πράσινο!» να ενημερωθείτε.
  
Από το Νηπιαγωγείο

(για την έμπνευση: "τον έκτο μήνα τον καλό" Παντελής Θαλασσινός-Καλαντάρι 2006)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.