Αρχειοθήκη ιστολογίου

Παρασκευή, 27 Μαΐου 2016
Ο συγγραφέας παιδικών βιβλίων Βασίλης Κουτσιαρής με τα δύο καινούρια βιβλία του στο Νηπιαγωγείο μας!Ο Βασίλης Κουτσιαρής, είναι δάσκαλος σε σχολείο της Κω. Είναι όμως κι ένας σπουδαίος συγγραφέας παιδικών βιβλίων και νοιώθουμε υπέροχα που είχαμε την τύχη και την τιμή να μοιραστεί και τα δύο ολοκαίνουρια βιβλία του μαζί μας, από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ
Το βιβλίο "το θέλω τώρα" (ζωγραφιές Πωλίνα Παπανικολάου) πραγματεύεται την ιστορία της Μαρίας, ενός παιδιού που απαιτεί και με τη συμπεριφορά του φέρνει τους γονείς του σε δύσκολη θέση, ενώ το βιβλίο "Μάγισσες γόμες"(εικονογράφηση Αιμιλία Κονταίου) περιγράφει μια ιστορία που αφορά τα παιδιά που, σαν "να "μαγεύονται",  παίρνουν κάτι που δεν τους ανήκει... 


Εμείς, ευχόμαστε ολόψυχα να είναι καλοτάξιδα και να μοιράζουν απόλαυση σε όλα τα παιδιά!


Τόση κι άλλη τόση από εκείνη που μοιράστηκε κι ο ίδιος μαζί μας!

Με πολύ κέφι και διασκεδαστική μουσική, απολαύσαμε διαδραστικά την αφήγηση και των δύο παραμυθιών,συμμετέχοντας με όλες τις αισθήσεις!

Τα παιδιά με αμείωτο κέφι συμμετείχαν και διασκέδασαν με το συγγραφέα να είναι επί σκηνής!


Η εμπειρία ήταν μαγική και μας ενθουσίασε!Καθώς οι εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ μας είχαν διαθέσει από νωρίς το βιβλίο "Το θέλω τώρα", τα παιδιά αποτύπωσαν σκέψεις και συναισθήματα που προέκυψαν από την ανάγνωσή του, ενώ ενέπλεξαν και άλλες ιστορίες, σε συνδυασμό και με τα παραμύθια του δάσους (το πρόγραμμα φιλαναγνωσίας που βιώσαμε φέτος).


Ας απολαύσουμε ενδεικτικά...

 Τα παιδιά συνεργάστηκαν κι ένωσαν τις ζωγραφιές τους φτιάχνοντας ένα σελιδοδείκτη, δώρο στο συγγραφέα!Ενώ η ανταλλαγή δώρων έγινε υπό το βλέμμα του λύκου!


Τέλος, η καθιερωμένη φωτογραφία στην ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ του νηπιαγωγείου μας με το συγγραφέα κ. Βασίλη Κουτσιαρή, την Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων Δ/νσης Π.Ε. Ανατ.Αττικής κ. Χρύσα Κουράκη, τις νηπιαγωγούς Ραϊσάκη Ειρήνη, Φουρκιώτη Αντιγόνη και όλα τα παιδιά των δύο τμημάτων.


Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την παρουσία σας στο 7ο Νηπιαγωγείο Παλλήνης!

 Ευχαριστούμε για τη χαρά και την απόλαυση που μοιραστήκαμε! 


Το ταξίδι στο μαγικό  κόσμο του βιβλίου συνεχίζεται! 
Οι αναμνήσεις έχουν πάρει ήδη μια θέση στην καρδιά μας!

για την έμπνευση
"Οι Χαρταετοί, Ο Χασαποσέρβικος" Μίκης Θεοδωράκης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.