Αρχειοθήκη ιστολογίου

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ…  




   Υγιεινή διατροφή στο νηπιαγωγείο!


Η σωστή διατροφή είναι πολύ σημαντική τόσο για τα μικρά παιδιά όσο και για εμάς τους ενήλικες. Είναι το πιο βασικό κριτήριο σε συνδυασμό με την σωματική άσκηση, ώστε να έχουμε καλή σωματική και ψυχική υγεία. Στη σύγχρονη εποχή, όπου οι ρυθμοί είναι συχνά εξαντλητικοί και λείπουμε πολλές ώρες από το σπίτι, πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι δε γίνεται να παραμελούμε τη διατροφή μας. Ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά, που βρίσκονται στην ανάπτυξη, η υγιεινή διατροφή και η αποφυγή των εύκολων και ανθυγιεινών λύσεων είναι πρωταρχικής σημασίας. H νηπιακή ηλικία είναι η πλέον κατάλληλη για να διαμορφώσουν τα παιδιά σωστές συνήθειες, ώστε η υγιεινή διατροφή να γίνει τρόπος ζωής τους.

Με τη νέα χρονιά, συνεχίζουμε τη διαθεματική ενότητα «Γνωρίζω τον εαυτό μου, την οικογένειά μου και δημιουργώ σχέσεις ζωής», επιδιώκοντας να κατακτήσουν τα παιδιά γνώσεις για την αξία της υγιεινής διατροφής στη ζωή του ανθρώπου με αφόρμηση την βιωματική δραστηριότητα: «Γιατί τρώω;» σε συνεργασία με την ομάδα «δρω», την Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου, στο νηπιαγωγείο μας!

·      «Γιατί τρώω;»


Το βιωματικό πρόγραμμα που πρόκειται να παρακολουθήσουν τα παιδιά έχει σκοπό να τα εξοικειώσει με τις έννοιες της διατροφικής πυραμίδας και των θρεπτικών αξιών των τροφίμων και να τα φέρει σε επαφή με τα παρακάτω: 
• Τι σημαίνει «ενέργεια» για το σώμα μας;
• Ποιο είναι το ολοκληρωμένο γεύμα;
• Γιατί τα φρέσκα λαχανικά και  φρούτα είναι καλοί φίλοι του οργανισμού;

Η  ομάδα  «δρω» είναι μία σύγχρονη εξειδικευμένη εταιρεία στο χώρο των ομαδικών δραστηριοτήτων επιμόρφωσης και διοργάνωσης παιδικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Τα στελέχη και οι συνεργάτες της έχουν πάνω από 20 χρόνια εμπειρία ενεργού δράσης, συμμετοχής και οργάνωσης σε ομαδικές δραστηριότητες. Έμαθαν ότι το παιχνίδι είναι το καλύτερο μέσον επικοινωνίας και χαιρόμαστε όταν συνεργαζόμαστε μαζί τους.

Τιμή συμμετοχής: 6 ευρώ. Παρακαλούμε τα χρήματα με τις απαραίτητες υπεύθυνες δηλώσεις που θα βρείτε στις τσάντες των παιδιών, να παραδοθούν στις νηπιαγωγούς της τάξης μέχρι την ημέρα της εκδήλωσης.

Από το Νηπιαγωγείο των παιδιών σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.