Αρχειοθήκη ιστολογίου

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Υπαίθρια Βιβλιοθήκη στο 7ο Νηπιαγωγείο Παλλήνης



έρχεται με την άνοιξη....



Η δράση "ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ-διαβάζω ΟΙΚΟ-λογικά" στήθηκε με μεράκι,αγάπη και φαντασία τη σχολική χρονιά 2013-14 και συνέχισε σταθερά τη λειτουργία της, στο πλαίσιο καινοτόμου Περιβαλλοντικού Προγράμματος και προγράμματος Φιλαναγνωσίας! 
Καθημερινά, χρωμάτιζε διαφορετικά το χρόνο των παιδιών στην αυλή, δίνοντάς τους τη δυνατότητα, τις ηλιόλουστες μέρες, να μπορούν να έρχονται σε επαφή με βιβλία και να εμπλέκονται σε πρωτότυπες δραστηριότητες φιλαναγνωσίας σε εξωτερικό δημιουργικό χώρο την ώρα του διαλείμματος. Τα δύο αυτά χρόνια στο φιλόξενο χώρο της υποδεχτήκαμε και ξαφνιάσαμε ευχάριστα συγγραφείς παιδικών βιβλίων, τον κ. Βαγγέλη Ηλιόπουλο και την κ. Φραντζέσκα Πετράκη Αλεξοπούλου και περάσαμε υπέροχες στιγμές μαζί τους, αγκαλιά με τα βιβλία και τους ήχους της φύσης και των πουλιών.
 Φέτος, περιμένουμε να πάρει τη θέση που της αξίζει στο μικρό μας κήπο, καθώς με τη μετακίνηση του Νηπιαγωγείου μας σε νέο χώρο στέγασης, οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Παλλήνης,  καταβάλλουν προσπάθεια μετακίνησής της  στην νέα μας αυλή.
 Το  πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας, στο οποίο εντάχθηκε  η ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ, υλοποιήθηκε αρχικά τη σχολική χρονιά 2013-2014, από τις νηπιαγωγούς Σακκά Αγγελική και Ραϊσάκη Ειρήνη  και παρουσιάζεται συνοπτικά εδώ: ΔΙΑΒΑΖΩ ΟΙΚΟΛΟ-ΓΙΚΑ!

Η Μουσική στο βίντεο είναι απόσπασμα από |"Το βαλς των χαμένων ονείρων" Μάνος Χατζιδάκις 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.