Αρχειοθήκη ιστολογίου

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

7ο  Νηπιαγωγείο  Παλλήνης

25/01/2016

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ… 


Αγαπημένοι μας γονείς, κρύο... καιρός για καλή διατροφή!

·         Φάκελος: Υγιεινή διατροφή και διατροφικές συνήθειες (συνέχεια)!


ü  Λ...όπως λαχανικά!
Τα λαχανικά είναι μια άλλη σπουδαία ομάδα τροφών, που, μαζί με τα φρούτα ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα, καθώς εμπεριέχουν πληθώρα βιταμινών και ιχνοστοιχείων. Θρεπτικά και πολύτιμα για τον οργανισμό, τα λαχανικά χαρίζουν υγεία και ευεξία. Είναι από τις λίγες τροφές που συσσωρεύουν τόσες ευεργετικές ιδιότητες και έχουν αδιαμφισβήτητα σημαντική διατροφική αξία. Στο νηπιαγωγείο μαθαίνουμε για τη σπουδαιότητα των λαχανικών στη διατροφή μας  και την Παρασκευή 29/1 ετοιμάζουμε μια πολύχρωμη σαλάτα με τα λαχανικά που αγαπάμε περισσότερο: ΚΑΡΟΤΟ, ΠΑΤΑΤΑ (βρασμένη), ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ, ΑΓΓΟΥΡΙ!

Παράλληλα, συζητάμε για την εποχή του χειμώνα, τις καιρικές συνθήκες, αλλά και τον κύκλο του νερού, συνδυάζοντας το κεφαλαίο γράμμα Λ των  λαχανικών με ένα ψηλό βουνό, στο οποίο ζει ο χιονάνθρωπος του αγαπημένου συγγραφέα Μάνου Κοντολέων («Ο χιονάνθρωπος που δεν ήθελε να λιώσει» Ανθολόγιο Νηπιαγωγείου). 


ü  Μικροί μάγειρες έτοιμοι;
Σήμερα και αύριο, μέσα στην τσαντούλα του παιδιού σας, σε έντυπο γράμμα, θα βρείτε το λαχανικό που προτιμάει να φέρει στο σχολείο την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, για τη μεγάλη σαλάτα λαχανικών που ετοιμάζουμε! Τα λαχανικά θα είναι πλυμένα και σε μικρή ποσότητα, καθώς τα παιδιά θα τα φέρουν ανά ομάδες. Με λίγο λαδάκι, αλάτι και βότανα θα γευτούν μια νόστιμη μαγειρική προσπάθεια!!!

·    Οι Τρεις Άγιοι των Γραμμάτων και  o Άγιος Τρύφωνας

Οι Τρεις Ιεράρχες, προστάτες των γραμμάτων, γιορτάζουν κάθε χρόνο στις 30 Ιανουαρίου. Το νηπιαγωγείο,  τιμάει τη μνήμη τους με αναφορά στη ζωή και το έργο τους, την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, σε συνδυασμό και με τον εορτασμό του Πολιούχου Αγίου της πόλης μας Αγίου Τρύφωνα, που εορτάζει τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου. Την ημέρα αυτή τα σχολεία της πόλης μας δεν θα λειτουργήσουν.

·   Κοπή Βασιλόπιτας στο Νηπιαγωγείο!


Η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας στο νηπιαγωγείο μας προγραμματίζεται να γίνει μέχρι και την επόμενη εβδομάδα, με τη συνδρομή του Συλλόγου Γονέων, που ετοιμάζει τα δύο δωράκια για τους τυχερούς μαθητές μας.
Χρειαζόμαστε τη βοήθεια από δύο μανούλες που επιθυμούν να προσφέρουν από μία βασιλόπιτα για κάθε τμήμα του νηπιαγωγείου μας. Παρακαλούμε αν έχετε το χρόνο και τη διάθεση, επικοινωνήστε μαζί μας. Οι δύο πρώτες εθελόντριες ....κερδίζουν!!!!

Τέλος, αν επιθυμείτε να ενημερωθείτε για την πρόοδο του παιδιού σας, η κ. Αντιγόνη θα δεχτεί γονείς την Πέμπτη, 28/1 το πρωί, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία και η κ. Ειρήνη, την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου: Τρίτη, 2/2, Τετάρτη 3/2 και Παρασκευή 5/2, ώρες 12:15-13:30, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία επίσης.


Σας ευχαριστούμε!

Από τη Νηπιαγωγείο



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.