Αρχειοθήκη ιστολογίου

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

7ο  Νηπιαγωγείο  Παλλήνης
4/12/2013


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ…  High Resolution Cartoon Illustraion of Family Love  1600*1200 NO.6 Wallpaper
Αγαπημένοι μας γονείς
Καλό μήνα! Μπήκε ο πιο γλυκός, ζαχαρένιος, μυρωδάτος, χαρούμενος μήνας του χρόνου, ο γιορτινός Δεκέμβριος. Απολαύστε τον όπως του αξίζει!
        
Μετράμε αντίστροφα για το Χριστουγεννιάτικο Παζάρι του Συλλόγου Γονέων
Την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου ο Σύλλογος Γονέων οργανώνει με τη βοήθεια γονέων, παιδιών και εκπαιδευτικών, το καθιερωμένο ετήσιο Χριστουγεννιάτικο παζάρι του σχολείου. Τα δρώμενα θα ξεκινήσουν από τις 10: 00 το πρωί και προβλέπεται μια πολύ ενδιαφέρουσα μέρα. Κάθε βοήθεια και προσφορά είναι πολύτιμη γι ΄αυτό σπεύσατε!!!
Αρχή με τα Κάλαντα παιδιών του Νηπιαγωγείου 


Το Νηπιαγωγείο μας συμμετέχει στην έναρξη της δράσης με τα Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα, περίπου στις 10:45! Όσα παιδιά του Nηπιαγωγείου (αλλά και οι γονείς τους) βρίσκονται την ώρα αυτή στο σχολείο, θα συμμετέχουν στην «Νηπίων Xορωδία»  που θα πει τα κάλαντα, με τη βοήθεια του Mουσικού του Δημοτικού Σχολείου κ. Κώστα Σισίκη. Φορέστε τα κόκκινα σκουφάκια σας  και ελάτε να μοιραστούμε το κέφι και τη χαρά... παραδοσιακά!!!

Αφήγηση παραμυθιού από τη συγγραφέα Φραντζέσκα Πετράκη Αλεξοπούλου


Στη συνέχεια η συγγραφέας παιδικών βιβλίων κ.Φραντζέσκα Πετράκη Αλεξοπούλου θα μας αφηγηθεί το βιβλίο της «Δωροβροχή», στο χώρο  βιβλιοθήκης του Δημοτικού Σχολείου.
Τι θα συμβεί όταν αρχίσει να βρέχει δώρα;
Δώρα που πέφτουν από τον ουρανό κατευθείαν στο κεφάλι του Μάρκου; Κι αν ο Μάρκος θέλει να κρατήσει όλα τα δώρα για τον εαυτό του; Τα υπόλοιπα παιδάκια τι θα κάνουν; 
 Ένα συγκινητικό βιβλίο για την πραγματική αξία των Χριστουγέννων.
Θα ακολουθήσει η χορωδία του σχολείου,  face painting, και διάφορα άλλα. Οι κατασκευές και τα δωράκια είναι φτιαγμένα από μικρά χεράκια, για καλό σκοπό, ενώ τα οικολογικά δεντράκια από πλαστικά καπάκια του νηπιαγωγείου, στολίδια και ημερολόγια μαζί.


  Ένα ιστολόγιο για το Νηπιαγωγείο μας… 
Τα φετινά εκπαιδευτικά «ταξίδια»  του νηπιαγωγείου μας και οι πρώτες δράσεις της χρονιάς, αναρτήθηκαν ήδη στην ιστοσελίδα του. Οι αναρτήσεις θα γίνονται σύμφωνα με την πολιτική και τα κριτήρια ασφάλειας στο διαδίκτυο. Για να προχωρήσουμε σύμφωνα με τη νομοθεσία, παρακαλούμε  θερμά, να συμπληρώσετε το έντυπο για την πολιτική ασφάλειας στο διαδίκτυο που θα βρείτε στην τσάντα του παιδιού σας και να το επιστρέψετε στο νηπιαγωγείο (όσοι γονείς δεν το έχετε ήδη κάνει).
Με αφορμή την ενημερωτική Συνάντηση των γονέων του Νηπιαγωγείου
Σας ευχαριστούμε θερμά για τη συμμετοχή σας στην  ενημερωτική συνάντηση της 27ης  Νοεμβρίου. Ήταν ζεστή και εποικοδομητική. Όπως σας ενημερώσαμε ήδη, οι επόμενες συναντήσεις θα γίνονται για ατομική ενημέρωση την πρώτη Δευτέρα κάθε μήνα, αρχής γενομένης από το Φεβρουάριο 2016, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία της οικογένειας. Επικεφαλείς της ΟΜΑΔΑΣ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ μπήκαν οι μανούλες Κατερίνα Τσίγα και Μυρισιώτη Σοφία! Νεότερα από τη νέα χρονιά!
Το WWF Ελλάς τη Δευτέρα στο Νηπιαγωγείο μας!
Με αφορμή την έλευση του χειμώνα, θα γνωρίσουμε τα ζώα του δάσους με τη βοήθεια και συνεργασία του WWF Ελλάς και της υπεύθυνης Περιβαλλοντικών Προγραμμάτων κ. Νάνσυ Κουταβά. Καιρού επιτρέποντος  θα γίνει παιχνίδι και βιωματικές δράσεις στο μικρό μας δασάκι, αλλά και προβληματισμός για τα ζώα που βρίσκονται υπό απειλή και εξαφάνιση….παρακαλούμε συμπληρώστε το έντυπο με την υπεύθυνη δήλωση γονέα και στείλτε το τη Δευτέρα στο Νηπιαγωγείο. Η δράση είναι ΔΩΡΕΑΝ. Σας στέλνουμε συνημμένα και τον  προγραμματισμό των δράσεων που ακολουθούν για ενημέρωσή σας.
  • Τo Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου η WWF- Καλύτερη Ζωή περιμένει μικρούς και μεγάλους στο Ecokids festival για να γιορτάσουμε για τον πλανήτη και το περιβάλλον! Το ραντεβού είναι στο Ολυμπιακό ποδηλατοδρόμιο Ο.Α.Κ.Α και το διήμερο θα περιλαμβάνει περιβαλλοντικά εργαστήρια, παιχνίδια, καλλιτεχνικές δράσεις, κηπουρική, χορό και συναυλίες για όλη την οικογένεια.. - See more at: http://kalyterizoi.gr/new/proto-ecokids-festival-katafthanei-kai-tha-eimaste-ekei#sthash.cnEJK7NY.dpuf
Πρόβα Χριστουγεννιάτικης Γιορτής
Εσείς γνωρίζετε αυτά τα δαιμόνια ξωτικά με τις αυτάρες, που τριγυρνούν τις μέρες των γιορτών στον απάνω κόσμο και κοροϊδεύουν τους ανθρώπους, χώνουν τις χερούκλες τους στις πιατέλες με τους κουραμπιέδες, πειράζουν και κάνουν χίλιες ζαβολιές; Επιπλέον θέλουν να κόψουν και το δέντρο της Γης! Μπα! Καθόλου οικολόγοι δεν είναι….μέχρι που γνώρισαν τα παιδιά του 7ου Νηπιαγωγείου Παλλήνης.
Ζαβολιές πολλές διαλέξαμε κι εμείς να κάνουμε φέτος…..στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή μας, η οποία θα γίνει το πρωί  της Παρασκευής 18 Δεκεμβρίου. Λεπτομέρειες για τις στολές και τους ρόλους  τις επόμενες μέρες. Τα λογάκια όπου χρειάζεται, θα τα μάθουν  τα παιδιά στο σχολείο, στις πρόβες που θα γίνουν.
Ανεξάρτητες ανακοινώσεις:
  • Ευχαριστούμε θερμά τον μπαμπά της Μυρτώς, κ. Κώστα Παλάσκα, που μας βοήθησε στο στήσιμο του Χριστουγεννιάτικου δέντρου του 2ου τμήματος, καθώς και τον μπαμπά του Σωκράτη, Ορέστη Ποπέσκου, για τον πολύ όμορφο πίνακα που μας έστειλε.
  • Παρακαλούμε μη στέλνετε άλλα χαρτιά για τον κίτρινο κάδο! Ακόμη δεν τοποθετήθηκε κάδος ανακύκλωσης χαρτιού στο σχολείο μας και δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε αυτή τη δράση, καθώς του δημοτικού σχολείου είναι ήδη γεμάτος.
  • Η φωτογράφιση των παιδιών του Νηπιαγωγείου μας θα γίνει την Άνοιξη από τη φωτογράφο και μανούλα του σχολείου μας κ. Σοφία Μυρισιώτη, καθώς αυτές τις μέρες απουσιάζουν πολλά παιδιά λόγω ιώσεων.
  • Με αφορμή αγωνίες που ήρθαν στο σχολείο μας για αρπαγές παιδιών, μοιραζόμαστε μαζί σας ένα άρθρο από το διαδίκτυο με τίτλο: Μάθετε το παιδί σας να προστατεύει τον εαυτό του. Δείτε εδώ
Να έχετε ένα δημιουργικό Σαββατοκύριακο! Από το Νηπιαγωγείο των παιδιών σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.