Αρχειοθήκη ιστολογίου

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

7ο  Νηπιαγωγείο  Παλλήνης
11/12/2013

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ…



 


Αγαπημένοι μας γονείς,
Μετράμε αντίστροφα για τα Χριστούγεννα! Το ημερολόγιό μας δείχνει 13 αστεράτες μέρες, μέχρι την παραμονή της Γέννησης. Γύρω μας ολοφώτιστα μπαλκόνια και δρόμοι, μυρωδιές από γλυκά, προετοιμασίες, σκέψεις για τα δώρα του Άγιου Βασίλη και μια γιορτινή ατμόσφαιρα,  να προσπαθεί να επικρατήσει της κουραστικής  καθημερινότητας…ας σκεφτούμε ως παιδιά και ως ξωτικά. Τι σκανταλιές άραγε θα κάναμε αν μπορούσαμε;
  
·        Μία φορά κι έναν καιρό ήταν μια πολιτεία…η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή μας!
«Κόκκινη κλωστή δεμένη, στην ανέμη τυλιγμένη,
δωσ' της κλότσο να γυρίσει, παραμύθι ν' αρχινήσει.

Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια, πάει πολύς καιρός...
Μου το 'πανε κι εμένα, σαν ήμουνα μικρός..».




Την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου στις 9:00 το πρωί, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 7ου Δημοτικού Σχολείου σας περιμένουμε να θαυμάσετε μικρούς ηθοποιούς σε μεγάλους ρόλους… Φέτος, με μεγάλη χαρά και κέφι θα σας παρουσιάσουμε διασκευή του θεατρικού έργου: «Η Αγέλαστη Πολιτεία και οι Καλικάντζαροι», Μουσική-Στίχοι-Κείμενο-Ερμηνεία-Αφήγηση: Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας από το ομότιτλο Cd.

Το παραμύθι «Η ΑΓΕΛΑΣΤΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΙ», γράφτηκε στο Montpellier και μελοποιήθηκε στο Δ. Βερολίνο (Χριστούγεννα του 1978). Πρωτοκυκλοφόρησε στην Ελλάδα Σεπτέμβριο του 1983, μέχρι το 2003 από τις εκδόσεις Καστανιώτη, με εικονογράφηση του φίλου μας Νίκου Μαρουλάκη, που εκείνα τα χρόνια ζούσε κι αυτός, στο Δ. Βερολίνο. Το 2013, μετά από 10 χρόνια, κυκλοφορεί και πάλι το βιβλίο, με ενσωματωμένο το cd, το οποίο ηχογραφήθηκε φέτος (επεξεργασμένο από την αρχή), έτσι ώστε να κυκλοφορεί πια στο μέλλον μαζί με το βιβλίο, σαν ένα σώμα.
Αφιερωμένο στους μικρούς, αλλά και τους μεγάλους φίλους μας.
Με αγάπη Χάρης - Πάνος,
Χριστούγεννα 2013
Για την "Αγέλαστη Πολιτεία" που κρύβει μέσα του, κάθε ένας από μας... Και για τους καλικάντζαρους που φωλιάζουν στα κρυφά, έτοιμοι να κάνουν ξανά τις σκανταλιές τους...και να μας ξεσηκώσουν, δείχνοντάς μας την άλλη πλευρά της ζωής!
Οργάνωση Γιορτής
ü  Προσέλευση:
Εκείνη τη μέρα παρακαλούμε, όλα τα παιδιά με τους γονείς-συνοδούς που θα παρακολουθήσουν τη γιορτή να έχουν έρθει το αργότερο μέχρι τις 08:30, ντυμένα με τις στολές τους. Οι στολές και τα αξεσουάρ, όπου χρειάζεται,  θα δοθούν από το νηπιαγωγείο μέχρι και την Τετάρτη. Τη μέρα της γιορτής, κατά την προσέλευσή σας, μπορείτε να παρκάρετε στο χώρο πίσω από το Νηπιαγωγείο, δεξιά και αριστερά του πάρκινγκ, ώστε να μην προκληθεί συνωστισμός στο μπροστινό χώρο και στην οδό Αγίων Αναργύρων, όπου εξυπηρετούνται τα λεωφορεία και οι υπόλοιποι γονείς του Δημοτικού.
ü  Φωτογράφιση-βιντεοσκόπηση γιορτής
Τη φωτογράφιση και βιντεοσκόπηση της γιορτής μας θα κάνει, όπως και πέρυσι, η φωτογράφος και μανούλα της Νάνσυ Ρεϊζίδου, κ. Σοφία Μυρισιώτη, με επαγγελματικό εξοπλισμό και την ευχαριστούμε πολύ γι αυτό. Οι φωτογραφίες και το βίντεο, θα αναπαραχθούν και θα διανεμηθούν σε όλα τα παιδιά με την έλευση της καινούριας χρονιάς.
ü  Γιορτινός Μπουφές
Προετοιμάζοντας μια περισσότερο γιορτινή ατμόσφαιρα, μετά τη λήξη της γιορτής, προτείνουμε σε όσους γονείς επιθυμούν, να συμμετέχουν, για να ετοιμάσουμε ένα μικρό  νόστιμο Χριστουγεννιάτικο μπουφέ  με γλυκά, αλμυρά και χυμούς για τα παιδιά και τους γονείς. Το Νηπιαγωγείο θα οργανώσει τα πλαστικά σερβίτσια και τις χαρτοπετσέτες. Καιρού επιτρέποντος ο μπουφές θα στρωθεί στην αυλή μας, σε αντίθετη περίπτωση θα γίνει σε αίθουσα του Νηπιαγωγείου.

http://www.culturenow.gr/contentfiles_2014/paidi/paidi_vivlio/DOROVROXH.jpg
Ένα όμορφο Χριστουγεννιάτικο παραμύθι για τη Βιβλιοθήκη μας!

Σε συνέχεια της αφήγησης του πολύ όμορφου βιβλίου από τη συγγραφέα Φραντζέσκα Πετράκη Αλεξοπούλου στο Χριστουγεννιάτικο παζάρι του Συλλόγου Γονέων, και μετά από επιθυμία παιδιών και γονέων να το έχουν στη βιβλιοθήκη τους,  σε συνεννόηση με τον εκδοτικό οίκο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, το βιβλίο  «Δωροβροχή» διατίθεται με έκπτωση 25%, στην τιμή των 3 ευρώ και  υπογεγραμμένο ονομαστικά από τη συγγραφέα. Όσοι γονείς, ωστόσο, το έχουν ή δεν επιθυμούν να το αγοράσουν παρακαλούμε να μας ενημερώσουν τηλεφωνικά ή με ηλεκτρονικό μήνυμα, μέχρι και τη Δευτέρα 14/12 το μεσημέρι.


Να έχετε ένα όμορφο σκανταλιάρικο Σαββατοκύριακο!
 Από το Νηπιαγωγείο των παιδιών σας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.